Airbnb / Is #Mankind? in Never A Stranger Airbnb / Is #Mankind? in Never A Stranger

Airbnb / Is #Mankind? in Never A Stranger

Airbnb je v kratkem času postal milijardni biznis. Njihov biznis model je povsem preprost in še kako primeren za sedanji čas. Ne posedujejo nepremičnin, vendar ljudje preko njih najemajo sobe, hiše, apartmaje po celem svetu.

Ideja je zelo preprosta in njim je uspelo. Verjetno se sedaj marsikdo sprašuje, zakaj hudiča nisem jaz o tem razmišljal in naredil portal/aplikacijo, kjer bi lastnikom nepremičnin omogočil oddajanje prostih kapacitet ljudem, ki iščejo prenočišče, ali pa apartma za počitnice. Airbnb si od vsake transakcije vzame določen %, tako od lastnika nepremičnine, kot tudi od najemnika in ustvarjajo milijardni posel.

Če je bilo pred tremi leti v Sloveniji le par Airbnb ponudnikov, pa je sedaj povsem drugače. V končni fazi se splača najeti stanovanje in ga potem oddajati preko Airbnbja. Seveda je potrebno nekaj vložiti v njegov videz, prav tako pa je zelo pomembna lokacija. In cene, ki jih lahko najdem na Airbnbju za Ljubljano so zanimive in že po parih dneh oddajanja se lahko pokrije mesečna najemnina za takšno stanovanje. Airbnb je v bistvu idealna rešitev za tiste, ki imajo par nepremičnin in lahko s pomočjo te storitve živijo zelo lagodno življenje – dobijo upravljalca, ki se ukvarja z gosti, oni pa samo pobirajo “rente”.

Ampak tokrat pišem o dveh oglasih, ki sta me pritegnila. V njih je opisana zgodba, ki ju doživijo uporabniki storitev Airbnb – sam še nisem uporabljal storitve, ampak kolegi, ki so jo, so bili navdušeni. Tako nad samo storitvijo, kot tudi lastniki, ki oddajajo nepremičnine. In ta dva oglasa prikažeta ravno to spokojnost, ki zamenja strah preden se odpraviš v neznano…

Airbnb – Is Mankind?

Airbnb – Never A Stranger

Airbnb / Is #Mankind? in Never A Stranger
Airbnb / Is #Mankind? in Never A Stranger