Katarina Čas se skozi leta ne spreminja, še manj pa potrebuje čudežne tabletke Raspbery Ketone, da bi izgubila odvečne kilograme. Katarina Čas namreč nima težav z odvečnimi kilogrami, saj ima odlično postavo, še manj pa je Katarina Čas postala ime “podjetja”, ki prodaja “preparate” za hitro hujšanje.

Jeap, pred parimi dnevi sem med brskanjem po spletu naletel na oglas, kjer je bila slika Katarine Čas uporabljena za oglas, pod katerim je bil tekst Razkrito! Katarinina šokantna skrivnost za izgubo teže. Ker sem radovedne sorte, sem seveda kliknil na oglas in prišel na članek, kjer je bilo zapisano (vir):

Družbeni mediji so zadnje čase polni novic o tem, da je Katarina Cas na skrivaj hujšala z novo “čudežno tableto” iz ZDA. Vir, ki je blizu je novico razkril po pomoti, od takrat pa se je novica razširila na facebooku in prek državne televizije ter medijev. Pri Womens Health smo želeli odkriti resnico o teh “dietnih tabletah”, ki jih jemlje ter se prepričati, če zares delujejo.

Nadaljevanje članka omenja še par znanih Slovenk – Melanio Trump, Tanjo Ribič in Polono Juh:

Odkrili smo, da je jemala izdelek, ki se imenuje “Raspberry Ketone”, v ZDA pa je postal znan, ko ga je TV voditeljica Oprah Winfrey označila kot čudežno tableto, saj je bila tako navdušena nad učinkovitostjo izdelka, da mu je posvetila celotno epizodo. Slavni TV zdravnik iz ZDA “Dr Oz”, ki je tudi sam varovanec Oprah Winfrey nam je razložil, da je kompleksna formula sestavljena iz naravnih malinovih sestavin. Zmanjša lahko apetit, pokuri maščobo in povzroči hitro izgubo teže brez diete ali telovadbe. Več slovenskih zvezdnic, med drugim Melania Trump, Tanja Ribič in Polona Juh, je priznalo, da uporabljajo izdelek Raspberry Ketone za izgubo in vzdrževanje teže.

Kje je problem? Že par dni objavljam takšne in drugačne #fake stvari, ki se znajdejo na internetu in ki jim je skupno to, da gre za nateg – tako s strani uporabljenih “testimonialov”, kot tudi s samimi produkti, ki jih podjetja prodajajo.

Vendar gre v večini primerov za to, da kupijo fotografije iz “stock” baz in jih priredijo. V slednjem primeru pa so izkoristili znamko Katarina Čas, ki je prepoznavna in jo uporabili kot obraz “oglasne” kampanje. V svetu se takšne stvari precej plačajo, prav tako pa dvomim, da bi Katarina privolila v kaj takšnega, tudi za veliko denarja.

Tokrat se nisem niti dotaknil izdelka – Raspbery Ketone, ki je bil, tako kot Acai Berry pred parimi leti najbolj prodajan preparat za hujšanje in so nekateri precej dobro zaslužili, vendar rezultat ni bilo. Prav tako ni bilo dokazano, da ta učinkovina resnično deluje.

Glede na to, da spletno mesto ne vsebuje kontaknih podatkov je tudi lastnika / prodajalca izdelkov težko najti. Glede na to, da je število nategov na spletu čedalje več, bo potrebno kmalu razmišljati o tem, kako se bodo te stvari urejale oz., sankcionirale. Saj sedaj splet postaja mesto, kjer lahko vsak dela vse, kar si želi in naredi škodo komur želi!