Download Windows 10 Disc Image (ISO File) Download Windows 10 Disc Image (ISO File)

Download Windows 10 Disc Image (ISO File)

Danes je dan, ko si boste lahko legalno nadgradili operacijski sistem Windows na operacijski sistem Windows 10. Microsoft je tokrat presenetil in dal uporabnikom na voljo brezplačno verzijo in nadgradnjo.

Ker sam že vrsto let ne uporabljam Windows operacijskega sistema, vendar moram zaradi e-davkov in e-uprave imeti naložene Windowse, bom danes z veseljem testiral to novost. Namreč na mojem Macu (ja, priznam) imam naložene licenčne Windows XP, ki so stari že mnogo mnogo let. Kako mi bo uspelo Windowse 10 spraviti na VirtualBox, pa je še vprašanje!

Torej, kako lahko najhitreje dolpotegnete Windows 10 (ISO file)?
Zelo preprosto. Microsoft vam to omogoča na spletnem naslovu – https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows10ISO – ta ISO je za novo instalacijo, ali reinstalacijo Windowsov, da ne bo potem pomote.

Lahko pa tudi preko naslova: http://windows.microsoft.com/en-us/windows/downloads

Lahko pa seveda sledite navodilom za nadgradnjo, vendar sem jaz zelo hitro obupal, kajti rezervacije Windowsov in vsega ostalega sploh nisem štekal. Verjetno zato, ker sem Mac uporabnik (joke, šala, vic).

Osnovne zahteve za Windows 10:

  • procesor: 1 gigahertz (GHz) or faster processor or SoC
  • RAM: 1 GB za 32-bit ali 2 GB za 64-bit Windows 10
  • trdi disk: 16 GB za 32-bit OS ali 20 GB za 64-bit OS
  • grafična kartica: DirectX 9 ali kasnejša z WDDM 1.0 driver
  • zaslon: 800×600

Pa veliko sreče z novimi “okni”. Me prav zanima, kako se je spremenila uporabniška izkušnja v teh letih – ko nisem imel na svojem računalniku Windows 7 in Windows 8. Verjetno bo tole precej zanimiva izkušnja!!

Dodatne informacije:

Download Windows 10 Disc Image (ISO File)
Download Windows 10 Disc Image (ISO File)

Komentarji so zaprti.