Registracija supov je v Sloveniji obvezna za vse, ki izposojajo supe na jezerih in rekah. Za tiste, ki izposojajo supe na morju, pa ni potrebna registracija!

Zadnja leta je supanje postalo nacionalni šport. Ljudje supajo na jezerih, rekah, morju. In pri tem uživajo. Ker je nakup supa lahko precej zajeten strošek (tudi 1000 eurov), se veliko ljudi odloči, da si bo raje izposodilo sup in tako precej ceneje prišlo skozi. V Sloveniji je cel kup izposojevalnic supov, prav tako pa je ob vsakem jezeru možnost izposoje.

Država je v tej niši “zavohala” denar in se odločila, da morajo lastniki supov, ki jih izposojajo na jezerih in rekah, svoje supe tudi registrirati. Verjetno zato, da bodo inšpektorji veliko lažje odkrili kršitelje in tiste, ki izposojajo supe na črno. Super, kajne?

Dva zakona urejujeta to področje:

Meni se zastavljata dve vprašanji:

 • ali moram registrirati svojo napihljivo blazino, če jo bom v kampu ob reku posodil sosedu in za to dobil pivo?
 • kdaj bo država ugotovila, da lahko vsakomur, ki skoči v jezero, reko, ali morje zaračuna uporabnino?

Razumem državo, ampak ne razumem njenih zakonov / ja, da bo potrebno registrirati kajak v Kopru, ga tja prepeljati in plačati vse skupaj je super za državo. Za nekoga, ki je to njegovo preživetje, pa je to nekaj povsem drugega. Po drugi strani pa živimo v državi, kjer bodo supi morali biti registrirani, droni pa lahko mirno preletavajo naše nebo, kajne?

Več informacij o neumnostih države:

5 Responses to Registracija supov / država je padla na glavo

 1. bravo pravi:

  bravo država!

 2. tadej pravi:

  Sej prav, drugače pa na črno oddajajo – ali zdaj vsi podpiramo delo na črno? Prav tako bi morali narediti pravilnik o vožnji saj nihče od voznikov supov ne upošteva pravil o srečevanju na vodi oz jih ne pozna.

  Boš full faca ko boš nehal pljuvat po državi in kdaj kaj lepega povedal.

  Ko država pobira davke se pritožujemo, ko pa kdaj kakšno “ugodnost” oz pravice ki jim tako radi pravimo oklesti je pa cela štala:)

  • had pravi:

   se ti zdi tole, registracija supov, res dobra resitev? kako bodo vedeli, koliko supov je bilo izposojenih, ce nimajo dovolj inspektorjev..

   kaj pa ce bi vsak sup moral imeti rfid tag, al pa gps tracking device, da bi lahko drzava ugotovila koliko je izposoj..

   • tadej pravi:

    nekaj je ane. Skandivanci imajo celo kolesa registirana, ko se tako radi zgledujemo po njih. Ne vem preberi si malo o rfid in gpsu…lahko smo pa samo pošteni?

    • had pravi:

     torej ne potrebujemo registracije.. da ne bo pomote.. ja, delo na crno obstaja.. ampak dokler drzava ne zna pobrati 1,4 milijarde neplacanih obveznosti davcnih zavezancev.. je tole pac zgolj neumnost..

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.