Registracija supov je v Sloveniji obvezna za vse, ki izposojajo supe na jezerih in rekah. Za tiste, ki izposojajo supe na morju, pa ni potrebna registracija!

Zadnja leta je supanje postalo nacionalni šport. Ljudje supajo na jezerih, rekah, morju. In pri tem uživajo. Ker je nakup supa lahko precej zajeten strošek (tudi 1000 eurov), se veliko ljudi odloči, da si bo raje izposodilo sup in tako precej ceneje prišlo skozi. V Sloveniji je cel kup izposojevalnic supov, prav tako pa je ob vsakem jezeru možnost izposoje.

Država je v tej niši “zavohala” denar in se odločila, da morajo lastniki supov, ki jih izposojajo na jezerih in rekah, svoje supe tudi registrirati. Verjetno zato, da bodo inšpektorji veliko lažje odkrili kršitelje in tiste, ki izposojajo supe na črno. Super, kajne?

Dva zakona urejujeta to področje:

Meni se zastavljata dve vprašanji:

  • ali moram registrirati svojo napihljivo blazino, če jo bom v kampu ob reku posodil sosedu in za to dobil pivo?
  • kdaj bo država ugotovila, da lahko vsakomur, ki skoči v jezero, reko, ali morje zaračuna uporabnino?

Razumem državo, ampak ne razumem njenih zakonov / ja, da bo potrebno registrirati kajak v Kopru, ga tja prepeljati in plačati vse skupaj je super za državo. Za nekoga, ki je to njegovo preživetje, pa je to nekaj povsem drugega. Po drugi strani pa živimo v državi, kjer bodo supi morali biti registrirani, droni pa lahko mirno preletavajo naše nebo, kajne?

Več informacij o neumnostih države: