Canon kamera ME20F-SH

Canon je predstavil ME20F-SH, profesionalno večnamensko video kamero, ki omogoča zajem barvnega videa v okoljih z izjemno šibko svetlobo. Odlikuje jo neprekosljiva občutljivost ISO, ki znaša več kot 4 milijone (+ 75 dB), zaradi česar ME20F-SH v majhnem, kompaktnem ohišju prinaša visokokakovostne profesionalne rezultate v polni visoki ločljivosti.

ME20F-SH podpira zajem podob v razmerah, kjer doslej to ni bilo mogoče. Zato je primerna za uporabo pri TV-produkciji nočnega življenja v divjini, pri raziskovanju globin morja in jam, v astronomiji in za video nadzor. Zaradi možnosti namestitve na začasno lokacijo in oddaljenega upravljanja je primerna tudi za snemanje dokumentarnih in naravoslovnih filmov, dolgoročnih projektov in dogodkov z minimalnim številom članov snemalne ekipe. Zaradi specifičnosti kamere in povpraševanja po tem izdelku bo ME20F-SH na voljo le pri izbranih partnerjih.

Prvovrstna zmogljivost, primerljiva infrardeči osvetlitvi

Zajem videa pri šibki svetlobi pogosto zahteva uporabo infrardeče osvetlitve, tehnike, ki se jo tradicionalno uporablja pri črno-belih posnetkih. Kamera ME20F-SH pa dosega osupljivo zmogljivost z visoko občutljivostjo, kar omogoča zajem barvnega videa v polni visoki ločljivosti z zmanjšanim šumom tudi pri šibki svetlobi brez potrebe po infrardeči osvetlitvi.

Izjemno visoka občutljivost

Kamera ME20F-SH je oblikovana za uporabo v razmerah z izjemno šibko ambientalno svetlobo, odlikujeta pa jo novo razvito 35 mm tipalo CMOS polne velikosti z 2,26 milijona točkami in procesor DIGIC DV4. Slikovne točke tipala in vezja za izpis podatkov uporabljajo Canonovo patentirano tehnologijo za doseganje tako zmanjšanega šuma kot izjemno visoke občutljivosti, kar omogoča snemanje predmetov, osvetljenih z manj kot 0,0005 luksa. Podobno kot Canonove kamere Cinema EOS tudi ME20F-SH vključuje nastavitvi Canon Log in Wide DR, kar omogoča širok dinamični razpon (800 %). To zagotavlja visokokakovostne rezultate pri različnih svetlobnih pogojih, brez potrebe do dodatni osvetlitvi.

Povezljivost

Kamera ME20F-SH ponuja različne možnosti povezovanja z zunanjimi napravami za snemanje ali oddaljeno pregledovanje in je združljiva s Canonovim daljinskim upravljalnikom RC-V100[1] za popoln oddaljeni nadzor kamere.

Omogočanje širokega nabora ustvarjalnih možnosti

ME20F-SH uporablja Canonov nastavek EF z zaklepom Cinema Lock, ki se nahaja tudi pri kameri Cinema EOS C500. Ta uporabnikom omogoča, da izkoristijo prednosti širokega nabora Canonovih zamenljivih objektivov[2]. Uporabniki lahko izberejo najprimernejši objektiv, ki zadošča njihovim snemalnim zahtevam, upoštevajoč različne dejavnike, kot sta zorni kot in raven svetlosti, zaradi česar nudi večnamenska kamera številne snemalne možnosti.

ME20F-SH – ključne lastnosti:

  • Izjemna zmogljivost pri šibki svetlobi pri občutljivosti ISO 4 milijone
  • Visokokakovostni rezultati polne visoke ločljivosti 1080p/1080i/720p
  • Prilagodljiv nadzor s samodejnimi nastavitvami in nastavitvami po meri
  • Združljiv s širokim naborom objektivov EF2
  • Možnost daljinskega upravljanja nastavitev kamere ter vgrajenih filtrov nevtralne gostote in filtrov za preprečevanje infrardeče svetlobe
  • Majhno in lahko ohišje za preprosto povezovanje