That Sugar Film je film, ki si ga je vredno pogledati. Gre za preprost dokumentarec o tem, kako sladkor, ki je v “zdravi hrani” vpliva na naše telo, razpoloženje, predvsem pa na vitalne organe.

Sam sem odvisnik od sladkorja (Coca Cola, napolitanke, čokolade,…) in vedno znova sem fasciniran nad dejstvi, ki se jih zavedam o sladkorju, pa vendar ne storim nič za to. No, v That Sugar filmu se Avstralec Damon Gameau odloči, da bo zavesto pojedel dnevno količino 40 kavnih žličk sladkorja / ekvivalent 160 gramov sladkorja z različnimi pijačami, zdravimi obroki in podobno. Vse to pod nadzorom strokovnjakov. Rezultati po 14 dneh so že več kot osupljivi.

Definitivno bo vsak, ki bo pogledal ta film, ki je že na voljo na PopCornu vsaj za trenutek skomignil z ušesi in se vprašal o tem, kaj je slabše – sladkor, ali maščobe. Zakaj je v vsaki hrani toliko sladkorja, zakaj pijemo mleko, kateremu je dodan sladkor. Zakaj se cel naš svet vrti okoli sladkorja. Ja, o teoriji zarote o sladkorju sem že pisal!

No, vsekakor priporočam ogled tega filma in razmislek. Pa čeprav ne boste nič spremenili, tako kot jaz..

THAT SUGAR FILM is one man’s journey to discover the bitter truth about sugar. Damon Gameau embarks on a unique experiment to document the effects of a high sugar diet on a healthy body, consuming only foods that are commonly perceived as ‘healthy’. Through this entertaining and informative journey, Damon highlights some of the issues that plague the sugar industry, and where sugar lurks on supermarket shelves. THAT SUGAR FILM will forever change the way you think about ‘healthy’ food.

soncnice fotografije 005