Rdeča pesa in smoothie? Če bi mi kdo pred tem rekel, da bom uporabil rdečo peso za smoothie, bi se mu smejal. Rdeča pesa je bila tista jed, ki sem jo kot otrok sovražil, ker je bila povezana z boleznijo – sok rdeče pese je bil na “sporedu”, ko sem zbolel.

Ponavadi smo jedli vloženo, ali pa doma skuhano. Njen sladkasti okus mi ni nikoli prijal, ampak ljudje se spreminjamo. Zadnje čase živim bolj drzno in si upam pripraviti “jedi”, ki po logiki ne gredo skupaj. Ena izmed njih je tudi liči / rdeča pesa smoothie, ki sem ga sam izumil.

Za pripravo liči / rdeča pesa smoothieja sem potreboval:

  • dve rdeči pesi
  • dve hruški
  • pol vloženega ličija v soku (Lidl ima odlično ponudbo)
  • ščepec ingverja
  • par listkov bazilike

Vse skupaj vrgel v blender in dobil tekočo zmes, ki je imela presenetljivo dober okus, saj se sladkoba ličija in pa okus rdeče pese zanimivo povežeta skupaj. Ingver doda smoothiju malce “pikrosti” in bazilika je dodatek. Hruški pa sta bili kolateralna škoda, ker nisem imel banan.

Jeap. Popil in preživel. Za tiste, ki živite malce manj drzno, pa priporočam čokoladni smoothie z rdečo peso in maco. Sam ga še nisem preizkusil, vendar imam sedaj ravno čas in lahko eksperimentiram s takšnimi in podobnimi stvarmi.

Če bo kdo preizkusil zgornji recept za smoothie, naj sporoči svoj pogled nanj. Ker me zanima ali je samo meni tole užitno ali pa je tudi še komu drugemu?

Liči / rdeča pesa smoothie
Liči / rdeča pesa smoothie