Zenfone2 Laser Zenfone2 Laser

Pametni telefon ASUS ZenFone 2 Laser – 5-palčnim (ZE500KL), 5,5-palčnim (ZE550KL) ali 6,0-palčnim (ZE601KL) zaslonom

ASUS je predstavil ZenFone 2 Laser, pametni telefon z izjemno fotografsko žilico. Telefon, ki bo na voljo v treh različicah, in sicer s 5-palčnim (ZE500KL), 5,5-palčnim (ZE550KL) ali 6,0-palčnim (ZE601KL) zaslonom do ločljivosti 1920 x 1080 pik (Full HD), ima vgrajeno zmogljivo kamero Pixel Master ločljivosti 13 milijonov slikovnih točk. Piko na “i” odličnemu zajemu fotografij in video posnetkov predstavlja laserska tehnologija samodejnega ostrenja, ki fotografirani subjekt do potankosti izostri v le 0,3 sekunde.

ZenFone 2 Laser je zelo zmogljiv telefon, saj najzmogljivejšo različico poganja osemjedrni 64-bitni procesor Qualcomm Snapdragon, podprt s 3 GB hitrega delovnega pomnilnika. Zaslon je v vseh različicah opremljen z najnovejšo zaščito Corning Gorilla Glass 4, ki ga varuje pred praksami in drugimi poškodbami.

Kamera PixelMaster se poleg izjemne ločljivosti 13 megapik lahko pohvali z zaslonko f/2.0, kar telefonu omogoča fotografiranje tudi v pogojih slabše svetlobe, saj lahko ponoči zajame tudi do 400 odstotkov svetlejše fotografije kot prejšnja generacija pametnih telefonov in to brez uporabe bliskavice. ZenFone 2 Laser ima vgrajeno bliskavico, ki zagotavlja, da so fotografirane barve kar najbolj pristne.

Kamera zna zajemati tudi fotografije v t. i. Super HDR načinu, ki zna obdelati posamezne slikovne pike in izboljšati njihov kontrast, tako da fotografirani subjekti resnično izstopijo iz ozadja ali sence. Aplikacija za fotografiranje pozna tudi ročni način upravljanja, ki uporabniku omogoči popoln nadzor nad nastavitvami fotografiranja, kot so občutljivost ISO, hitrost zaklopa itd.

Telefon je na voljo v treh različicah, in sicer s 5-palčnim (ZE500KL), 5,5-palčnim (ZE550KL) ali 6,0-palčnim (ZE601KL) zaslonom do ločljivosti 1920 x 1080 pik. Tehnologija ASUS TruVivid še izboljša prikaz slike na zaslonu, saj omogoča svetlejše in jasnejše barve, ob 178-stopinjskem vidnem kotu pa so tako fotografije, video posnetki kot aplikacije videti odlično.

Zaslon je zaščiten s steklom Corning Gorilla Glass 4, ki glede na predhodne modele ponuja kar dvakrat večjo zaščito pred padci in 2,5-krat večjo trdnost, posledično pa so njegove možnosti, da bi prišlo do loma med vsakodnevno uporabo telefona zmanjšane za 85 odstotkov. Mikroskopsko tanek premaz proti puščanju prstnih odtisov in pack pa zagotavlja, da zaslon zasije v vsej luči.

Prenovljen uporabniški vmesnik ASUS ZenUI se lahko pohvali z več kot tisoč izboljšavami, ki uporabniku nudijo še preprostejšo in pametnejšo uporabniško izkušnjo, prečiščen vmesnik pa je tudi preglednejši, saj informacije uporabniku prikazuje na delu zaslona, kjer jih ta pričakuje. ZenFone 2 Laser omogoča tudi popolno prilagajanje vmesnika življenjskemu slogu uporabnika, saj pozna vrsto tem, pisav, ikon itd. Prenovljeni ZenUI prinaša vrsto novih uporabnih funkcij, kot so ZenMotion, SnapView, ZenUI Instant Updates ter varnostna rešitev Trend Micro security, ki naredijo pametni telefon še bolj uporaben, varen in zaseben.

Zenfone2 Laser
Zenfone 2 Laser