Informacije o radarjih na radijskih postajah bodo preteklost je bila novica, ki je razburkala javnost v Sloveniji. To, da je bila “ideja” neustavna in da krši svobodo govora, niti ni pomembno, kot je pomembno to, da je Vlada RS potrebovala 4 dni, da je spisala odgovor in ga objavila.

V njem pojasnjuje razlog, zakaj je prišlo do te ideje in da je bila to zgolj pobudba, da naj se zadevo preuči! Mogoče bi bilo smiselno, da takšne in podobne nebuloze ne bi več prihajale v javnost, preden to preučijo strokovnjaki in dajo svoje mnenje, saj javnosti ni potrebno požreti vsakega sranja, ki se ga spomnijo “strokovnjaki” na Agenciji za varnost prometa. Verjetno se taiste osebe dnevno ne vozijo po naših cestah, sicer bi začele predlagati precej bolj smiselne ukrepe, kot pa ukinjanje poročanja o radarjih na radijskih postajah.

Kaj so torej zapisali (vir) – Pojasnilo Agencije za varnost prometa glede informacij o radarskih kontrolah

Nihče ni predlagal ukinitve informacij o radarjih. Na medresorski delovni skupini, ki jo vodi Javna agencija RS za varnost prometa (AVP) in je sestavljena iz 33 članov oziroma predstavnikov ministrstev, državnih organov in institucij, strokovne javnosti, nevladnih organizaciji itd., je bil dne 27.7.2015 podan predlog “naj se prouči možnost projekta Molk za življenje”. Gre za projekt radia Študent iz leta 2009, ki govori o tem, da naj se ne bi objavljale lokacije radarskih kontrol po radiu (obstajajo tudi strokovna mnenja, da to slabo vpliva na prometno varnost).

Poudarjamo, da gre le za pobudo, naj se zadeva preuči. To je bilo naloženo AVP. AVP zadevo preučuje, med drugimi je poslala dopis na vse radijske postaje, da podajo svoje mnenje. Ko bo sprejeto stališče AVP in medresorske delovne skupine bo tudi javno predstavljeno. Po prvih odzivih in informacijah kaže na to, da ideja ne bo dobila podpore.

Ker jim komunikacija ne gre najbolj od rok, bi bilo smiselno, da bi se konsolidirali in našli modus operandi kako, kdo in kaj se bo komuniciralo. Tudi takšne razjasnitve štiri dni prepozno ne služijo ničemur. Ampak jih razumemo, kajne. Počitnice so. Kdo si bo v tem času vzel čas, da bi davkoplačevalcem razlagal stvari. Nepomembno. Povsem.

Mi je pa všeč spodnji tvit, ki razkriva vso bedo v kateri živimo!

nesreca-na-avtocesti03.JPG