Ulla / gadget s katerim spijem več vode / Ulla.io

Ulla je pametni opomnik (gadget), ki vas opominja na to, da morate spiti več vode. Ulla je plod domačega razvoja in koristna za tiste, ki imamo problem s tem, da pozabimo, da naše telo dnevno potrebuje zadostne količine tekočine.

Človeško telo naj bi po nekaterih študijah potrebovalo dnevno 8 kozarcev vode na dan oz., 2,5 litra tekočine. Jaz sodim med tiste, ki ima precej velik problem s tem, saj se pogosto šele zvečer zavem, da nisem čez dan spil dovolj tekočine, ko me začne boleti glava, ker sem premalo hidriran. No, podoben problem imam tudi s hrano, vendar tam ni takšnih posledic. Ko me zaradi premalo tekočine začne boleti glava je prepozno – tudi če spijem več tekočine, se stanje ne popravi takoj in posledice niso prijetne.

Problem je, da spijem premalo vode!

Zelo pogosto se mi to dogaja v pisarni, kjer je klima in kjer sedim za mizo in zatopljen v “računalnik” pozabim na vse skupaj. Sem poskusil več načinov, da bi spremenil to in da bi se v desetih urah vsaj parkrat sprehodil do stranišče, ker bi spil dovolj veliko količino vode. Pa mi ni uspelo niti s steklenico na mizi, niti z aplikacijo.

Kaj je Ulla?

Ulla je elektronski opomnik, ki vas opozarja na to, da morate piti vodo. Preprosto jo namestite na vsako steklenico/kozarec. Ulla je vodoodporna in reagira na dotik. Ko se dotaknete vode na kateri je Ulla, začne šteti čas in vas opozarja na to, kdaj je čas, da spijete kozarec vode.

Zanimivo je, da Ulla ne oddaja zvoka, ali pa tresenja, ko vas opozarja, da morate spiti nov kozarec vode. Ampak oddaja svetlobni signal. To pa ne bo delovalo, sem najprej pomislil. Vendar sem se motil, saj imam po parih dneh uporabe že podzavestno, ko imam na mizi steklenico, ali vrč pogled usmerjen proti njej.

Ulla ima vgrajen “giroskop”, prav tako pa senzor temperature in svetlobe in s pomočjo tega določa kdaj je potrebno spiti nov kozarec vode. Na to opozarja z utripanjem “LEDice”, ki pa je povsem dovolj opazna. Ko spijete vodo, oz. ko nagnete, se “resetira” in potem vas zopet opomni. Zvečer, ko je temno, ali pa vas ni zraven, se samodejno izklopi.

Ali zaradi Ulle spijem več vode?

Da. Očitno sodim med tiste ljudi, ki potrebujejo “gadgete” da nekaj naredijo. Za tek in kolesarjenje uporabljam aplikaciji in zadnje čase precej športam. Prav tako sem nekaj časa uporabljal aplikacijo za spanje, da sem ugotovil, da spim zelo nemirno. Pri športu in spanju se ni dalo veliko spremeniti, pri pitju vode, ki pa vpliva na telo, pa lahko precej vplivam na vse skupaj. In zaenkrat se počutim precej boljše!

Kaj me moti?

Ulle ni mogoče povezati s telefonom, ali z aplikacijo, kjer bi lahko dejansko preveril kolikokrat in kdaj sem spil kozarec vode med dnevom. Če bi Ulla omogočala še to, bi bila še veliko boljša, predvsem pa bi mi dala celoten vpogled v moje navade pitja. Po drugi strani pa je kot takšna povsem zadovoljiva za moje potrebe, saj me opominja na tisto, kar moram narediti. Če bi obstajalo še več takšnih “gadgetov” za različna druga opravila, bi bil svet še lepši!

Ulla in cena?

24 eurov je cena in naročite jo lahko v različnih barvah – https://www.ulla.io/sl/shop

  1. Bo narava poskrbela za aplikacijo in gadgete hkrati, ledvične kamne. Potem boš pil in po pol leta bo telo vodo zahtevalo sproti…Voda, wc, voda, wc…

  2. Ima Šalehar prav, ko pravi kako butasta je t.i. aplikacija generacija. Za vsako stvar rabi aplikacijo. Ne morem verjeti.

    1. jaz priznam, da potrebujem to..

      kaj pa ljudje, ki imajo vse zabelezeno v koledarjih in sinhronizirano med vsemi napravami? :) no, tega ne potrebujem

  3. Bedarija. Telo navadiš konstantno pit. Ko si 1x brez si pa revež. Kmalu bo folk rabu geđet, a si je pravilno obrisal rit, če je preveč pritisnil, da mu ne bo ven pogledala zlata žila,… Sicer design mi je všeč, namen pa adijo pamet.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja