Kaj se zgodi, če v blokih na Topniški nekdo prismodi večerjo? Ker je nekdo poklical gasilce, so gasilci tja pripeljali štiri gasilske tovornjake in dve intervencijski vozili z lestvami. Seveda ni šlo tudi brez ekipe POP Tv, ki je vse skupaj snemala in potem to predvajala v oddaji 24UR zvečer!

Ok. Gasilce razumem, da morajo odreagirati na vsako informacijo, ki jo prejmejo. Razumem, da pridejo na teren z opremo, ki bi jo eventuelno potrebovali pri samem gašenju, sploh ker so dobili informacijo o tem, da se v bloku kadi dim. Svoje delo so opravili profesionalno, vendar po drugi strani pa je bil to preplah brez razloga (kar je super), vendar bi lahko ravno zaradi takšnega primera nekdo drug, ki bi res potreboval pomoč gasilcev, ostal brez nje.

Dveh stvari pa vseeno ne razumem v tem primeru, ki sem ga lahko videl v večernih poročilih.

  • ali smo ljudje res tako prestrašeni, da če vidimo dim, da moramo takoj klicati intervencijo in niti ne preverimo za kaj se gre? Kje je zdrava kmečka pamet in malce samoinciativnosti? Smo se res navadli, da ne znamo ničesar več narediti sami in da za vse potrebujemo pomoč drugim? Kaj pa cena takšne intervencije in čas gasilcev? Nepomembno, kajne…
  • kaj hudiča dela ekipa POP Tv zraven na takšni akciji? Štekam. Ničesar ni, o čemer bi lahko poročali. In če bi gorelo, bi imeli ekskluzivne posnetke – kako priročno gre to skupaj z eksplozijo v Bangkoku, da se ljudi še malce prestraši. Če ne bi šlo za prismojeno večerjo, potem bi ta novica imela veliko gledanost in definitivno bi bilo prvo vprašanje – ali je odjeknila bomba na Topniški ulici v Ljubljani?!

Ja, razumem. Informacije so pomembne in prinašajo prednost. Prvi na kraju nesreče, prvi na pogorišči. Ekskluzivnost in vse ostalo pač sodi v žargon novinarstva, predvsem pa prinaša prednost pred ostalimi televizijami. Pa vendar. Si res kdorkoli od nas želi, da bi gledal kako gori njegovo stanovanje in vse premoženje, ki ga je imel, pri tem pa ga snema TV ekipa? Se kdo od novinarjev kdaj postavi v kožo žrtve in zmore toliko empatije, da jo razume?

Za rejtinge je potrebno narediti vse. Še posebej v času kislih kumaric, ko je prepoved hranjenja živali v Ljubljani ena izmed glavnih novic v večernih poročilih. No ja, tokrat se je za stanovalce bloka vse končalo srečno. Za ekipo POP Tvja pa je bil tole en velik #fail!

POP Tv lahko pride na obisk, če prismodite večerjo! #fail
POP Tv lahko pride na obisk, če prismodite večerjo! #fail