Borut Pahor je predsednik RS. Borut Pahor je povsod. Enkrat kosi travo, drugič na maturantski paradi vzpodbuja “miške”, ima svoj koledar, drsa … Edino, kar še nisem zasledil je, da bi ga oglaševalci izkoristili v oglaševalske namene in bi skočil iz škatle kosmičev. No, danes je Borut Pahor tekel skupaj z Matejem Markovičem od Ljubljane do Škofje Loke, v dobrodelni akciji Srce Sloveniji!

Vse lepo in prav. Verjetno bi bil marsikdo ponosen, da imamo tako ljudskega predsednika, ki poprime za vsako delo in ki sodeluje v vsaki akciji. Tokrat bom pustil ob strani svoje mnenje o košenju trave in ostalih stvareh in se bom obregnil zgolj ob to zadnje dejanje – humanitarni tek z Matejem Markovičem!

Projekt Srce Sloveniji, ki ga organizira društvo Never Give Up letos že drugič organizira dobrodelno akcijo zbiranja pomoči otrokom, ki potrebujejo šolske potrebščine! Ja, zbirajo nekaj, kar bi moralo biti dostopno vsem otrokom. Pa vendar živimo v državi, kjer temu ni tako.

Borut Pahor je bil med drugim tudi predsednik vlade in je imel v rokah škarje in platno, da bi lahko karkoli spremenil, da ne bi bile potrebne takšne akcije, da bi lahko otroci dostojno živeli, če so se že njihovi starši znašli v situacijo, ko ne morejo omogočiti svojim otrokom dostojnega življenja!

Ko predsednik RS teče za humanitarni namen, za nekaj kar bi moralo biti dostopno vsem otrokom, se vprašam v kakšni državi živim. Ja, zanj je to odlična promocija, vendar bi se vsak, ki je zasledil novico o njegovem teku moral vprašati podobno. Na tem teku se zbirajo sredstva, ki jih otroci potrebujejo za šolanje. In če predsednik ne more ničesar spremeniti in lahko zgolj teče s pobudnikom te akcije in človeku, ki bo pustil dušo in srce za te otroke, potem bi bilo boljše, če ne bi tekel in bi samo uredil to situacijo!

Ja. Slovenija je država, kjer moramo zbirati zamaške, da se otroci lahko zdravijo. Kjer morajo posamezniki pustiti pečat na kolesu, cesti in v vodi, da bodo lahko otroci šli v šolo z vsemi šolskimi potrebščinami. Kjer se brez dobrodelnosti ne da več normalno živeti.

Njegov tek je sicer super, ampak prikaže pa dejansko situacijo. Da se ne da nič spremeniti in da bo vsako leto samo še slabše vse skupaj. Namesto, da bi v svoji politični karieri rešil to situacijo, se raje nastavlja fotoaparatom. Škoda. Svoj ugled bi lahko zastavil tudi drugače in pomagal reševati to situacijo. Sicer pa bo kmalu lahko samo še tekel, kolesaril, pomagal drugim, kajti situacija v Sloveniji se ne izboljšuje, ampak ravno obratno!

Matej Markovič, kapo dol za tvoj podvig! Mi, ki ne bomo plavali, tekli in kolesarili z Matejem, lahko podpremo projekt tako, da pošljemo SMS SRCESLOVENIJI5 na 1919 in tako doniramo 5 eurov za dobro stvar.

borut_pahor_ajax4