Apple kabli in njihovo trganje Apple kabli in njihovo trganje

Apple kabli / sovražim jih, ker jih prehitro strgam

Sem ljubitelj Apple izdelkov. Svet z njimi je precej bolj preprost, kot je bil preden sem odkril Apple svet in postal povsem pripaden njihovim izdelkom. V bistvu, če sem povsem iskren, si sploh ne znam predstavljati več sveta brez teh izdelkov.

Vendar sem po drugi strani jezen na originalne Apple kable, ki se mi vedno znova in znova strgajo in uničijo. Če gre za polnile kable za iPhone telefone (kot je na spodnji sliki), potem to še nekako mirno preživim, saj si vedno preventivno kupim še enega za zalogo. In ko vidim, da se mi je lightning /USB kabel začel trgati, ga zamenjam.

Ko se mi taisto zgodi pri polnilcu za MacBook Aira, nisem več tako navdušen, saj je to znak, da je potrebno kupiti nov polnilec, ki pa stane 95 eurov (original). Na žalost se ne dajo ti polnilci (kabli, ki se strgajo malce pred polnilcem) preprosto popraviti / če kdo pozna koga, ki se ukvarja s tem, naj mi sporoči, saj imam dva polnila doma, ki čakata mojstra, ki ju bo zopet spravil k življenju.

Ja, zavedam se, da sem si sam kriv. MagSafe polnilec mi je že večkrat rešil računalnik, da ni zletel po tleh in se razbil, vendar po drugi strani pa mi je zaradi načina prenašanja očitno, že odpovedal poslušnost. Verjetno nisem edini, ki se sooča s tem problemom, za katereg sem prepričan, da vedo tudi pri Appleu – vendar so polnilni kabli in polnilci potrošni material, na katerem imajo lahko zelo visok RVC.

Zadnja varianta, ki sem se je lotil je, da sem z duct tapeom “polimal” par centimetrov kabla na koncu, tako da sem fiksiral zadnji del in sedaj bom videl, kako to vpliva na “dolgost življenja enega kabla, ali polnilca”. Do takrat pa bom vedno znova pizdil nad kabli in polnilci, ki so Made in China in so Apple original!

Apple kabli in njihovo trganje
Apple kabli in njihovo trganje
  1. Jest mam poflikana kabla z skrčkam, al kako se reče ove toplotno občutljive cevke.

Komentarji so zaprti.