Gostilna Livada leži na idilični lokaciji ob Ljubljanici. Ko sem iskal informacije o tem, kje bi lahko jedel dobra svinjska rebrca v Ljubljani in kjer še nisem bil, je bilo veliko predlogov ravno za gostilno Livada. Ker o njej nisem vedel veliko, sem se spustil v neznano.

Vtis, ko sediš v naravi sredi Ljubljane, me je spomnil na domačijo Javornik ob Krki. Zelenje, voda, predvsem pa lično urejeno vse skupaj. Jaz sem sicer imel od nekdaj občutek, da je Livada drugačne sorte gostilna. Vendar sem se motil.

Obsesija z rebrci:

Njihov jedilni list je precej obširen in seveda vsebuje tudi pizze. Vendar imajo kar precej jedi iz JOSPER peči – za katero sem moral poguglati, ker nisem točno vedel kaj pomeni. Žar, ki pa je deloma tudi plinski. Ker živim drzno, sem naročil svinjska rebrca in ko sem jih dobil na mizo, sem bil močno presenečen.

Cena svinjskih rebrc: 8,90 eura

Če sem bil do sedaj presenečen, ko sem dobil svinjsko lojtro v gostilni Stari Pisker, sem bil sedaj nadpresenečen, ko sem dobil “gasilsko” lojtro. Namreč rebrc je bilo zelo zelo veliko. Zraven postrežejo “coleslaw” in pečen krompirček in vse skupaj dekorirajo s paradižnikom in rukolo, kar je povsem odveč.

Meso je izgledalo korektno pečeno, predvsem pa sem bil znova in znova šokiran nad velikostjo reberc. Ko sem prijel rebrca v roko in prvič ugriznil, sem bil presenečen nad okusom. Namreč pričakoval sem sladkast “barbecue” okus, vendar je tukaj okus rebrc povsem drugačen. Jaz sem dobil občutek, da je zraven kumina oz., nekaj malce drugačnega okusa, kot sem navajen. Meso je bilo na nekaterih delih malce preveč pečeno, sicer pa je bilo okusno.

Ko sem povprašal natakarico o “omaki”, ki jo uporabljajo je povedala, da uporabljajo že kupljeno zmes za omake in da ne ve točno iz česa je sestavljena. Škoda, saj bi sicer z doma pripravljeno omako vse skupaj lahko izpadlo še veliko boljše. Njihov “coleslaw” je bil super in tudi pečen krompirček je dostojno opravil svojo nalogo. Če spremenijo omako, se k njim definitivno še kdaj vrnem.

Obsesija z burgerji:

Gostilna Livada / svinjska rebrca
Gostilna Livada / svinjska rebrca