Refresh

This website www.had.si/blog/2015/08/24/spirit-bar-kitchen-njihov-xl-burger/ is currently offline. Cloudflare's Always Online™ shows a snapshot of this web page from the Internet Archive's Wayback Machine. To check for the live version, click Refresh.

Spirit Bar & Kitchen in njihov XL Burger Spirit Bar & Kitchen in njihov XL Burger

Spirit Bar & Kitchen in njihov XL Burger

Spirit Bar & Kitchen leži na Hrenovi ulici v Ljubljani. Lokacija je idilična, vendar so lokali, ki so bili na tej lokaciji precej hitro prenehali s svojim poslanstvom. Ljudje gredo rajši na promenado, kot pa da uživajo par sto metrov oddaljeni od vrveža.

Ko sem pred časom zasledil, da imajo burgerje, je bila odločitev zelo jasna. Moram preizkusiti. Vzel sem si čas in šel preveriti, kaj mi lahko ponudijo.

To, da je bil v lokalu poleg mene še en gost, me ni ravno navdajalo z navdušenjem. Ko sem več kot 7 minut čakal, da me natakarica pride obiskati, sem se igral s telefonom in odkril njihov meni, kjer sem odkril, da imajo mini burgerje in XL Burger, ki pa je narejen iz roastbeefa. Ker mi slednje ni bil ravno burger, sem tudi povprašal natakarico, kaj to pomeni. Razložila mi je, da je to burger, kjer je notri roastbeef. Ne, a res?

Prosil sem, če lahko dobim medium rare pečen roastbeef, če že ne bom dobil burgerja, kot sem si ga zaželel. Ko sem dobil na mizo XL burger in krompirček, je vse skupaj izgledalo precej ubogo. Trije kosi roastbeefa, ki niso bili pečeno medium rare, saj sem jih mrcvaril, da bi zagledal vsaj malce rdečega mesa. V bistvu so bili medium well, ampak ne bom težil, saj se zavedam, da je težko pripraviti centimeter debel roastbeef po željah gosta (#not)!

Cena XL Burger + krompirček: 6 eurov

Ko sem odprl “burger” in iskal ostale sestavine – rukola, balzamika, parmezan, paradižnik, majoneza s kaprami, sem odkril, da je notri samo košček paradižnika, malce nametane sesekljane solate in nekaj, kar naj bi bila majoneza s kaprami. Ali pa zgolj nisem videl vsega skupaj. Krompirček je bil z zelišči. Edino škoda, ker se teh zelišč ni čutilo.

Obsesija z burgerji:

Okus roastbeefa je bil odličen, vendar je celotna “prezentacija” hrane pokvarila vse skupaj. Škoda, saj sem pričakoval sploh karkoli in na koncu odšel rahlo razočaran. Glede mesa sem tudi izrazil svoje mnenje natakarici.

S septembrom uvajajo novosti in med njimi naj bi bili tudi drugačni burgerji. Verjetno jim bom dal še eno možnost!

Obsesija z rebrci:

Komentarji so zaprti.