Canon CJ12ex4.3B / širokokoten prenosni 2/3" objektiv 4K Canon CJ12ex4.3B / širokokoten prenosni 2/3" objektiv 4K

Canon CJ12ex4.3B / širokokoten prenosni 2/3″ objektiv 4K

Canon je danes predstavil CJ12ex4.3B, nov prenosni 2/3” objektiv 4K z najširšo goriščnico na svetu – ta znaša neverjetnih 4,3 mm. Objektiv je namenjen profesionalnim snemalcem za snemanje intervjujev ali za televizijsko produkcijo v živo, vključno s športom in novicami. Canon je najavil tudi, da razvija nov kompaktni, večnamenski 2/3” objektiv 4K. Nov vsestranski objektiv, ki bo še okrepil Canonov nabor objektivov 4K za televizijsko produkcijo za kamere z nameščenimi tipali 2/3”, bo optimiziran za snemanje v notranjih prostorih in na odprtem za različne namene, kot so športni dogodki, oddaje v živo, televizijske drame in oglasi.

Izjemna optična zmogljivost 4K

CJ12ex4.3B temelji na Canonovi priznani dediščini načrtovanja optike in naprednih tehnologij ter prinaša izjemno kakovost slik 4K na celotnem razponu 12-kratne optične povečave. Novi objektiv nudi hitro prilagajanje različnim snemalnim okoljem ter omogoča snemalcem naglo spreminjanje kota – od ultra širokega kota 4,3 mm do bližnjih posnetkov –, ob hkratnem zagotavljanju prvovrstne kakovosti slik od središča do roba. Vgrajen 2-kratni podaljšek pomaga pri zagotavljanju še večjega goriščnega dosega, obenem pa ohranja optično zmogljivost 4K.

Za zagotavljanje jasnih, visoko kontrastnih slik vključuje CJ12ex4.3B povečano uporabo fluorita in stekla UD, združenega s Canonovimi naprednimi premazi, kar se odraža v izrednem nadzoru nad podvajanjem slike in bleščanjem. Nov triskupinski notranji sistem ostrenja zmanjša tudi učinek spremenjene povečave pri ostrenju (t. i. focus breathing).

Izjemna prenosljivost in prilagodljivo delovanje

CJ12ex4.3B se ponaša s popolnoma novim oblikovanjem. Je kompakten in lahek, saj tehta le 2,1 kg, zaradi česar je po velikosti in teži primerljiv z 2/3”objektivi HD. Objektiv je primeren za snemanje z rame, način, ki se ga običajno poslužujejo snemalci novic, in ga je preprosto uporabljati na poti. Zaradi ergonomske oblike in oprijema je objektiv mogoče udobno držati tudi dlje časa. Vključuje tudi 20-nožične priključke za preprosto integracijo z obstoječimi HD-krmilniki za povečavo in ostrenje, obenem pa ga je mogoče neposredno povezati z zunanjim virtualnim operacijskim sistemom.

Z digitalno pogonsko enoto zagotavlja CJ12ex4.3B napredno delovanje, ki omogoča uporabnikom, poleg nastavitev ostrenja in zaslonke, svobodo pri izbiri ponovljivega položaja zooma in hitrosti. 16-bitni kodirnik absolutnih vrednosti, vgrajen v digitalno pogonsko enoto, omogoča začetek snemanja s takojšnjo uporabo funkcije kompenzacije aberacije, brez potrebe po kakršnikoli začetni namestitvi. To je popolno za snemanje novic in divjine, ko se akcija lahko zaključi tako hitro, kot se je začela. Digitalni zaslon, vgrajen v digitalno pogonsko enoto, omogoča tudi preprosto namestitev, pregled in prilagoditev bistvenih funkcij, podobno kot pri 2/3” objektivih HD.

CJ12ex4.3B – ključne lastnosti:

  • Osupljiva optična zmogljivost do roba slike, v paru z združljivo 2/3” kamero 4K
  • Trajna zmogljivost 4K, tudi ob uporabi vgrajenega 2-kratnega podaljška
  • Preizkušeni, visokokakovostni 16-bitni kodirnik zajame natančne informacije o povečavi, ostrenju in zaslonki ter zagotavlja podporo za popravke aberacije takoj po vklopu
  • Trije 20-nožični priključki za preprosto uporabo z obstoječimi Canonovimi dodatki za objektive HD in virtualnimi sistemi