Twitter velikokrat prikaže stvari v povsem drugačni luči, kot si jih človek predstavlja. Tudi kriza z begunci, ki se dogaja zadnje čase je Twitter razdelila na dva pola. Mene je samo sram, da se o ljudeh, ki jim ne preostane nič drugega v življenju, kot da zbežijo, tako razmišlja.

Ampak ja, Slovenija je dežela dveh skrajnosti. Kot da bi živeli v dveh paralelnih svetovih, kjer je pomembno zgolj to, da smo ljudje prestrašeni, da imamo konflikt in da vsak stoji zacementirano na svojem bregu. Svet precej drugače obravnava begunce, kot pa jih nekateri posamezniki pri nas, ki dejansko širijo nestrpnost in strašijo ljudi. V tem svetu pač vsaka stvar pride prav in posledično ljudje ne zaupajo več človeku v sebi, ampak izhajajo zgolj iz strahu, ki so jim ga vcepili določeni posamezniki.

Srčno upam, da nikomur od spodaj omenjenih nikoli v življenju ne bo treba bežati iz svoje države, da bo rešil svoje življenje in življenje svoje družine.

begunci in twitter

begunci in twitter

5 Responses to Sram me je / o beguncih na Twitterju

 1. Peter pravi:

  Reporter prednjači s rasističnimi objavami. Mi je kar slabo.

 2. Ateist pravi:

  In po vseh možnih kanalih lepijo video, kjer naj bi “jihadi pigs” zavračali hrano “zaradi rdečega križa na škatlah”.

  Vendar je resnica drugačna, avtor videa pojasni ozadje:

  http://www.ilpost.it/2015/08/25/debunking-migrants-video-red-cross-macedonia/

  Tega pojasnila seveda ne bodo objavili.

 3. Aleph pravi:

  Naredimo mali miselni eksperiment: recimo, da se znajdemo v vojni Slovenija, Italija in Avstrija. Tebi strežejo po življenju, zato moraš zapustiti svoj dom. Kam boš šel?

  Zame je odgovor jasen: po najkrajši poti do Hrvaške, kjer sigurno ne bo rožnato, a mi bo zagotovljena varnost in osnovna eksistenca. Kar je tudi naredila velika večina Sircev in ti so zdaj v begunskih taboriščih v Libanonu, Jordaniji in Turčiji. No, nekateri pa bi očitno ubrali drugačno pot. Ko bi se znašli v naši južni sosedi bi pogledali njihov BDP. In bi rekli: “Hej, to pa ni dovolj dobro za nas! Gremo mi prek Madžarske, Slovaške in Češke do Nemčije.” Kaj bodo tam počeli, čeprav skoraj nihče ne zna nemško in znajo vsi po vrsti angleško slabše od mene (kar ni ravno kompliment :)), tega verjetno ne vedo niti sami.

  Zanimivo, podalpski ljubitelji ekonomskih migrantov z grških otokov se na te milijone ljudi v sirskih sosedah še niso spomnili. O njihovem življenju v medijih ne izvemo praktično ničesar, iz Slovenije zanje še ni prišel niti najmanjši paketek humanitarne pomoči. Na drugi strani pa si po mnenju Slovencev ljudje, ki so očitno dovolj bogati, da so imeli po 1500$ za pot proti Evropi, zaslužijo pomoč epskih razsežnosti. Res me vedno znova preseneti, kakšno moč imajo mediji, da zameglijo dejansko stanje. Sprašujem se samo, zakaj to počnejo.

 4. Izbeglica pravi:

  Zdaj pa se malo strezni in pomisli na Slovence v Argentini, Avstraliji in ZDA. Le zakaj so rinili tja, če bi šli lahko, glede na tvoj bistroumni zapis, “v prvo sosednjo državo”. In večina je govorila angleško slabše od beguncev, ki jih gledaš na televiziji.

 5. yacko77 pravi:

  koliko si ti in tvoji velikodušneži do vsega tujega dal za prebežnike?
  iz svojega žepa, to mislim.

  lp,

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.