NLB, naša največja in definitivno najdražja banka ima prenovljen logo! Ja, prav ste prebrali. NLB banka, v katero smo davkoplačevalci vložili že zelo zelo zelo veliko denarja, se je odločila za prenovo logotipa.

O prenovi njihovega logotipa se je govorilo že dlje časa. Razlogov za to je bilo zelo veliko. Sam sem sicer pričakoval, da bo NLB o tej prenovi kaj komunicirala, sploh sedaj, ko so se pojavili tudi na Faceboku (#wtf), kjer imajo precej čudno komunikacijo!

Ok. Nazaj k logotipu. Ja, prenove so potrebne, ker gredo v korak s časom. Tudi zaradi sprememb in vsega ostalega, ampak tale prenova je nekaj povsem drugega. Za lažjo predstavo sem spravil skupaj oba logotipa (starega in novega), da bo bolj plastično, kaj so storili v NLB oz., v agenciji, ki je naredila to prenovo.

NLB ima prenovljen logo #wtf

NLB ima prenovljen logo #wtf

Vidite razliko? Uporaba znaka in logotipi so na voljo tukaj. Ja, krogec se je od zadaj, kjer je imel smisel kot znak za “registered”, premaknil pred NLB. Hudiča! Tole pa je res velika sprememba. Večina ljudi verjetno sploh ne bo opazila te spremembe, definitivo pa bo ta sprememba povzročila enormno količino stroškov, ki jih bomo plačali davkoplačevalci:

 • menjava vseh dopisnih papirjev
 • menjava vseh vizitk
 • menjava vseh “darilnih” materialov
 • menjava znakov poslovalnic
 • menjava vseh elektronskih podpisov
 • prenova vseh publikacij
 • …… vstavi po potrebi

Če se podjetje odloči za spremembo logotipa, potem to pomeni zelo veliko dodatnih stroškov. Tega se verjetno marsikdo zaveda. In marsikdo si zdajle mane roke, ker mu bo sekira padla v med s to prenovo. Davkoplačevalci bomo pa plačali vse skupaj.

Jaz sem pričakoval večjo prenovo, predvsem pa bolj smiselno, ki bo dejansko diverzificirala NLB od tega, kar je nekoč bila (na sosednjih trgih NLB znak nima najbolj pozitivnega prizvoka glede na vse, kar se je dogajalo po osamosvojitvi). Vendar, če so se strokovnjaki odločili za takšno prenovo – oni že vedo, kaj je prav in kako se tem stvarem šteje.

Mene pa zanima, koliko denarja je šlo za prenovo, predvsem pa, koliko denarja bo šlo za zgoraj omenjene spremembe materialov, ki bodo nujno potrebne, da se bo obdržalo pravi nivo komunikacije novega logotipa!

12 Responses to NLB ima prenovljen logo #wtf

 1. Anonimno pravi:

  Skrajšan prevod tega nakladanja: Ajax Studiu se že spet ni uspelo pririlčiti h koritu.

 2. Anonimno pravi:

  samo….prav pa ima. Kajne?

 3. Anonimno pravi:

  Da se bos lazje lotil raziskovanja o tej “hudi aferi” (v stilu porocanja Sveta na kanalu A ) ;-) NLB ni pronovila logotipa, ampak CGP. Aja, to je celostno graficno podobo ;-) In logotip je samo en majhen delcek tega, kar mnogi smatrajo za eno in isto. Da pa ne bom cele “raziskave”naredil jaz, pa malo “raziskuj” se sam, kaj vse spada pod CGP. Aja, pa ce bos na NLB-ju vprasal za info, kaksna je nova CGP podoba in kaj se je vse spremenilo, sem preprican, da ti bodo z veseljem povedali. No ja, edino ce se to ze ne steje za raziskovalno novinarstvo in bi s tem krsil pravila blogerstva in pisanja vsepovprek ;-)

  • had pravi:

   prebrskal vse strani NLBja, pa ne najdem niti ene informacije o tej spremembi CGPja.. očitno je tako minorna, da se jim ne da niti pisati o tem.. po drugi strani pa jih povsem razumem, kdo pa bo opazil to spremembo.. ce ne bodo komunicirali, verjetno nihce..

   ce je sprememba cgpja potem je vse skupaj se bolj zanimivo.. ker drugih stvari ne opazim..

   no, lahko pa bi celo kdo iz nlb prebral tole in odgovoril.. ampak zakaj hudica, bi nekdo to naredil.. :)

   • Anonimno pravi:

    Zato pa je raziskovalno novinarstvo bolj resna zadeva……ker se je treba malo potrudit ;-) In ce nekdo hoce videt spremembe CGP-ja, mora vedet
    kaj vse sploh spada pod CGP. Mogoce si dejansko ze videl te spremembe, pa ne ves, da je to del CGP-ja ha ha ha

 4. had pravi:

  iscem, pa ne najdem.. niti ene informacije o spremembi cgp-ja.. kamor seveda sodi tudi logotip

  http://www.nlb.si/sporocila-za-javnost

  in iscem, kje imajo prirocnik za uporabo cgp-ja, pa najdem samo navodila za uporabo logotipa

  http://www.nlb.si/simbol

  raziskovalno novinarstvo je sicer kul.. ampak, ce se ne potrudijo niti toliko, da bi clovek nasel informacijo.. nekdo ne opravlja dovolj dobro svojega posla pri njih.. ali pa pac niso zeleli tega glasno komunicirati :)

  • Anonimno pravi:

   Tudi to je možno ;-) OK, ti bom pomagal, ket te očitno fejst matra ha ha ha. Če si pogledal njihovo spletno stran mesec dni nazaj in danes sedanjo, boš opazil prvo spremembo na področju CGP-ja…..ta je namreč v celoti prenovljena in spremenjena. Če boš šel pogledat kakšno poslovalnico, ki se je letos prenovila, boš zopet opazil spremembe na področju CGP-ja in sicer nov sistem poslovalnic, nov način poslovanja, nove barve v poslovalnicah…… a bo to dovolj za tvoje izhodišče nadaljnega raziskovanja? ;-)

 5. Anonimno pravi:

  En N so pozabil dodat thttps://youtu.be/OOXIXD0OCg0

 6. Freh pravi:

  ej, a te spote (“kekec”, “sreča na vrvici” itd.) je tud futura delala?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.