Instagram ni muha enodnevnica. Facebook je, ko je leta 2012 kupil Instagram za 1.000.000.000 dolarjev, naredil odlično kupčijo, saj ima Instagram čedalje več uporabnikov.

Če se število uporabnikov Twitterja zelo počasi zvišuje, pa je ravno obratno za Instagram in Pinterest, ki še vedno beležita veliko rast. Instagram vsake toliko časa ponudi nove funkcionalnosti, ki razveselijo uporabnike in ki ostanejo zvesti aplikaciji, ki povsem preproste fotografije spreminja v “čudovite” fotografije.

Zadnja sprememba, ki jo je predstavil Instagram je bila to, da fotografije niso več samo kvadratne, ampak lahko vsak izbere format, ki mu je najbližji. Marsikdo se je razveselil tega, jaz pa sem mnenja, da je škoda. Že sedaj se je veliko uporabnikov odločalo, da bo objavljalo drugačne formate fotografij, sedaj pa bo tega še več. In če je bil Instagram znan po svojih kvadratnih fotografijah, ki so za fotkanje precej “čudne”, se bo sedaj vse skupaj precej spremenilo. Ampak, kot je bilo do sedaj z vsako spremembo, ki jo je vpeljal Instagram bo tudi s to – postala bo uspešna.

Če bi bili ustvarjalci Twitterja pametni, bi sedaj zopet omogočili prikaz Instagram fotografij znotraj Twitterja, kar zelo zelo pogrešam. Namreč vsak dan je vse več Instagram fotografij, ki so čudovite in ki so označene s kupom #hashtagov, preko katerih se da iskati nove in nove fotografije. Ampak očitno so vsak na svojem bregu in ne najdejo rešitve, ki bi bila najbolj optimalna za uporabnike.

Moj Instagram račun http://instagram.com/had/