Jelena Aščić, Helena Milinković, Erik Valenčič / RTV Slo Jelena Aščić, Helena Milinković, Erik Valenčič / RTV Slo

Jelena Aščić, Helena Milinković, Erik Valenčič / RTV Slo

RTV Slo, naša draga nacionalna televizija, se je odločila za par menjav. Jelena Aščić, voditeljica Dnevnika, ki je pred kamerami zamenjala Jasmino Jamnik, ne bo več vodila Dnevnika, ker so se tako odločili v RTV hiši. Helena Milinković je vodila Globus, pa vendar ga sedaj ne bo vodila več. Erik Valenčič ni dobil podaljšanja pogodbe na nacionalni televiziji.

Marko Filli je na Twitterju dobil kup vprašanj glede zgornjih treh menjav, vendar se mu očitno ne ljudi/ne zdi smiselno odgovarjati na takšne tvite. Niso provokacije, vendar si gledalci/plačevalci programa želimo odgovore na preprosta vprašanja. In če ima Marko Filli odprt Twitter račun, kjer sicer komunicira tudi v zvezi s službo, je tale aroganca in neodgovarjanje prikaz stanja na nacionalni televiziji.

Po eni strani se strinjam, da je čas, da se začne varčevati na nacionalni televiziji, vendar malce bode v oči, da so vsi trije zgoraj omenjeni na IČ in da se to dogaja v času, ko je nacionalna televizija predstavila “prenovljen” Dnevnik – novo podobo, ki ni podobna ničemur. Verjetno ni to naredil nekdo zastonj, kajne?

Še ena stvar je zanimiva. Sicer bolj sodi v teorijo zarote – sedaj, ko se pripravlja SDS televizija, je potrebno dobre voditelje, ki RTV Slo držijo nad povprečjem, malce destabilizirati. Oddaje naj vodijo manj priljubljeni voditelji in jih ustvarjajo ljudje, ki ne bodo drezali v probleme. S tem dobi SDS televizija svojo veljavo. Namreč konkurenca je precej močna in v takšnem prostoru si je težko najti prostor. Ampak to so zgolj moje insinuacije!

Žalostno je, da pri nas z nacionalno televizijo dela kot “prasica z mehom”. Namesto, da bi gledalci za mesečni prispevek dobili kvalitetno vsebino, je lažje ukinjati oddaje in menjati voditelje. Določene osebe na RTV pa so očitno zaščitene bolj kot “kočevski medvedi” in se jih ne bo nikoli nič dotaknilo. Žalostno je, da davkoplačevalci to financiramo!

Jelena Aščić, Helena Milinković, Erik Valenčič / RTV Slo
Jelena Aščić, Helena Milinković, Erik Valenčič / RTV Slo
 1. Še dobro, da človek kdaj poškili na to stran. Kako bi sicer lahko izvedel, da je Erik al-Hamasi Valenćiću tudi čefur. Pa da sam Princ Teme spet kadruje po Hanzi TV. Pa da isti Princ Teme komaj čaka, da bi na svojo TV speljal ravno Valenčića in uno zašpehanko, ki se ji zdi blazno smešna peka potice, čeprav s svojim izgledom nakazuje, da sama ne zna speči ničesar drugega razen najbolj mastnih ćevapov

  Pa še enkrat več smo izvedeli, kako tupa je zamašćenka. Čeprav je hotela celo voditi ta kolhoz, ji še sedaj ni jasno, da je kadrovska politika Dnevnika bolj stvar pristojnega (pod)uredništva kot pa Fillija.

  1. zelo zelo zelo napacno.. ampak ni bilo pricakovati drugace.. ce zeli sds televizija uspevati, morajo ostale televizije biti slabse.. simple, kajne.. to pa verjetno tudi ti stekas..

   nope, sds si ne zeli ic novinarjev..

  2. 1. vdihni
   2. izdihni
   3. ponavljaj v nedogled
   4. ko te kadarkoli prešine, da bi kjerkoli pisal komentarje, ponovi vaje od 1-3

   1. Ne bi bilo slabo, če bi tisto, kar pridigaš ostalim, najprej začel izvajati pri sebi.

  3. Jaz bi se na tvojem mestu vprašal o svojem poreklu, namreč zelo “od ust” ti gre tale Ć… in..ne morjo bit vsi košćeni tko kot ti, ki najbrž v življenju ne poćneš nić drugega kot žališ in nateguješ druge…. mal se zamisl…

 2. A res nihče ne ve kako se je Biziljeva po dekliško pisala?

  1. Sukić iz Žalca. Njen brat ima pražarno kave, ki jo je ona kot nagradio razdajala na Radiu Glas Ljubljane, kjer je bila honorarna odgovorna urednica. Ne vem pa, kakpšen je dekliški priimek njene stanovske kolegice Majde Juvan

 3. OBSEDE Z JJ IN SDS.

  KDO IN KAJ STE VI (PIRS MUSAR IN NOVINARJI ) DA NAM VEDNO VSILJUUETE PRAVILEN POGLED NA ZADEVE,SAMO VAŠE POGLEDE.

  Nisi mi odgovoril na vprašanje glede migrantov. Koliko si prispeval iz svojega žepa za nigrante?

  TUDU TU NAM POKAŽETE PRAVILEN POGLEN NA ZADEVO IN MI BI MORALI BITI TIHO.

  1. Vdihni, izdihni in z glavo v zid. Bo boljše. Poskusiti ni greh.

 4. malo pa si nestrpen oziroma ksenofob ali pahomofob do drugače mislečih. oprosti nisem LDS da bi vedel kaj je pravilno

 5. Nogo je dobila tudi Jasmina Jamnik, odlična voditeljica TV dnevnika, a ker je na porodniški se to “še ne ve” javno.

  1. Pa ker ni na ič verjetno sploh ni relevantno al kako …?!

 6. Da bi bilo narobe, ker so na ič? Tole se mi zdi pa v Sloveniji leta 2015 nesmiselno. Sigurno ni zarad tega težava haloo?!

 7. Eno je dobiti nogo drugo je pa menjava delavnega mesta znotraj uredništva in razen pri Valenčiču gre pri drugih omenjenih zgolj za menjave mest znotraj uredništva. Je pa še ena resnica; voditelj ( presenter angl.) se rodi in ne naredi in vsaj J.A. ni ravno rojena voditeljica je pa solidna novinarka na svojem področju ( socialna vprašanja)

Komentarji so zaprti.