RTV Slo, naša draga nacionalna televizija, se je odločila za par menjav. Jelena Aščić, voditeljica Dnevnika, ki je pred kamerami zamenjala Jasmino Jamnik, ne bo več vodila Dnevnika, ker so se tako odločili v RTV hiši. Helena Milinković je vodila Globus, pa vendar ga sedaj ne bo vodila več. Erik Valenčič ni dobil podaljšanja pogodbe na nacionalni televiziji.

Marko Filli je na Twitterju dobil kup vprašanj glede zgornjih treh menjav, vendar se mu očitno ne ljudi/ne zdi smiselno odgovarjati na takšne tvite. Niso provokacije, vendar si gledalci/plačevalci programa želimo odgovore na preprosta vprašanja. In če ima Marko Filli odprt Twitter račun, kjer sicer komunicira tudi v zvezi s službo, je tale aroganca in neodgovarjanje prikaz stanja na nacionalni televiziji.

Po eni strani se strinjam, da je čas, da se začne varčevati na nacionalni televiziji, vendar malce bode v oči, da so vsi trije zgoraj omenjeni na IČ in da se to dogaja v času, ko je nacionalna televizija predstavila “prenovljen” Dnevnik – novo podobo, ki ni podobna ničemur. Verjetno ni to naredil nekdo zastonj, kajne?

Še ena stvar je zanimiva. Sicer bolj sodi v teorijo zarote – sedaj, ko se pripravlja SDS televizija, je potrebno dobre voditelje, ki RTV Slo držijo nad povprečjem, malce destabilizirati. Oddaje naj vodijo manj priljubljeni voditelji in jih ustvarjajo ljudje, ki ne bodo drezali v probleme. S tem dobi SDS televizija svojo veljavo. Namreč konkurenca je precej močna in v takšnem prostoru si je težko najti prostor. Ampak to so zgolj moje insinuacije!

Žalostno je, da pri nas z nacionalno televizijo dela kot “prasica z mehom”. Namesto, da bi gledalci za mesečni prispevek dobili kvalitetno vsebino, je lažje ukinjati oddaje in menjati voditelje. Določene osebe na RTV pa so očitno zaščitene bolj kot “kočevski medvedi” in se jih ne bo nikoli nič dotaknilo. Žalostno je, da davkoplačevalci to financiramo!

Jelena Aščić, Helena Milinković, Erik Valenčič / RTV Slo
Jelena Aščić, Helena Milinković, Erik Valenčič / RTV Slo