Big Foot Mama / BFM / 25 let Big Foot Mama / BFM / 25 let

Big Foot Mama / BFM / 25. let

Big Foot Mama praznuje 25.let svojega obstoja in delovanja! Številka je zelo lepa, predvsem pa v meni prebudi cel kup spominov na čase, ko sem jih odkrival in ko je bila njihova glasba prisotna povsod. Sicer ni bilo to ravno pred 25.leti, ampak malce kasneje, ampak spomini so vseeno še prisotni.

Vse se začne 14. septembra leta 1990, ko se bobnarju Jožetu Habuli ponudi priložnost za nastop na šolskem koncertu na Gimnaziji Šentvid. Ob sebi zbere še štiri fante, s katerimi tisti večer preigravajo tuje rock uspešnice. Med člani, ki se priložnostno poimenujejo Big Foot Mama, sta tudi kitarist Miha Guštin in pevec in kitarist Andrej Kos. Na naslednjem koncertu v Festivalni dvorani januarja 1991 so zaradi nesporazuma z organizatorjem “prisiljeni” obdržati ime Big Foot Mama, na odru pa se jim prvič pridruži nov basist – Alen Steržaj. (vir)

Takole opisujejo svoj začetek na njihovemspletnem mestu, kjer lahko vsak dobi vpogled v njihovo zgodovino ustvarjanja. Zgodovino, ki je zaznamovala marsikoga in pustila pečat na mnogih glasbenikih, ki so sodelovali s skupino.

Sedaj, 25.let kasneje so fantje malce bolj odrasli, kar se jim fizično pozna, vendar še vedno enaki, kot so bili takrat, ko so začeli stopati na pot, ki jih je pripeljala do točke na kateri so sedaj. Nekateri imajo radi njihovo glasbo, drugi njihove glasbe ne prenesejo. Nepomembno. Big Foot Mama ustvarja in na koncertih dobijo obiskovalci dobro dozo rock’n’rolla.

Ja, komadi kot so Mala nimfomanka, Nisem več s tabo, Led s severa, Garbage (hip hop med nogami), Črn tulipan…. so postali že ponarodeli.

2. oktobra, bodo imeli v Tivoliju koncert – 25.let skupine Big Foot Mama, kjer se jim bo na odru pridružil še cel kup odličnih domačih glasbenikov. No, jaz bom tam in bom podoživljal mladostniške čase!