O beguncih sem v zadnjem času pisal že večkrat. Vedno znova sem presenečen nad vsem sovraštvom, ki ga Slovenci očitno gojimo v sebi do ljudi, ki so morali za lastno preživetje zapustiti svojo zemljo in iti negotovi usodi naproti. Ti ljudje dihajo isti zrak, kot ga dihamo mi, gledajo iste zvezde in so ljudje, kot smo mi vsi, je pač za marsikoga v Sloveniji nepomembno.

Ja, našel sem kup komentarjev na Facebooku, ki imajo nekaj skupnega. Slovenci, ki ne prenesejo tujcev in se jih bojijo ne obvladajo maternega jezika! V njih je toliko jeze in sovraštva, da sem vesel, da ne prihaja pri nas do množičnih pokolov, ki jih sicer pripisujejo beguncem!

Očitno je nekatere Slovence strah drugačnosti. Mene je strah takšnih Slovencev, ki imajo takšne strahove, kot ljudje, ki so napisali komentarje. Nekako se ne počutim dobro v homfobni državi, kjer je vsaka drugačnost obsojena že takoj in kjer ljudje očitno živijo v strahu pred drugačnostjo!

Mogoče bi ti ljudje morali kdaj pogledati preko plank, iti na izlet v kakšno državo, da bi si ustvarili svoje mnenje, predvsem pa prebrati kakšen članek, kjer so dejansko razložene stvari in niso samo “komentarji” na spletu, iz katerih izluščijo zgolj najslabše stvari. Levji delež pri tem prispevajo tudi politiki, ki v gonji za nabiranjem političnih točk posegajo v meje nedopustnega in si s pomočjo takšne propagande dvigujejo “rejtinge”.

Ljudje so nekje slišali in prebrali. Ljudje si tako to predstavljajo. Ljudje so prestrašeni. Jaz pa sem, kot sem napisal že zgoraj, prestrašen, da živim med takšnimi ljudmi! Očitno je Slovenija resnično razdvojena dežela – glede vsega in vseh!

  • joj kako se boste se tolkli po glavah ,zaradi taksnih odlocitev ,ko vas bodo begunci pregnali iz lastnih domov
  • Ti ljudje so trenutno zadovoljni s hrano in nastanitvijo, kaj ko bodo zahtevali več? Stanovanje, službo, otroške dodatke….. Kaj bo potem? Kje se bodo našla delavna mesta, če že naši ljudje ostajajo brez služb in to v več primirih kar oba starša. Kaj boste z njimi ko ne bo dela, ne bo stanovanja? Hranili v nedogled in jim dajali še žepnino?
  • Bravo…samo ne se pol jokat ko se bo kaka muslimanka rastrelila v trgovskem centru, al pa bo kateri zacel streljat sredi ceste!!…tako so bli pametni za medvede, kak jih treba zascitit, ko so napadali ljudi, isto za ptice, kak so boge. ko so hotelii postaviti vetrnice….ti “ljudje” zivijo v sanjah, blodnjah nerealnem svetu.. zaradi njih in podkupljenih politikov bomo od zdaj naprej ziveli v vecnem strahu!
  • Lepo. Naj jih vzdržuje kdor hoče samo davkoplačevalce naj pustijo na miru. Da se ne bojo kaj hitro našli ‘ obvezni ukrepi’.
  • naj se raje pomaga Slovenskim družinam, ki ostanejo brez strehe nad glavo radi revščine, za begunce pa naj Evropa poskrbi, saj jih je sprovocirala da so odšli od doma
  • Nase na cesto…begunce v hise….to je sam v nasi drzavi mozno…ne dam centa in koscka svojega doma….naj jih vzamejo politiki pod streho k take bedarije sprejemajo….
  • zdej bi kr vsem vse dal kaj pa nasi revezi upokojencki socialci itd mislim narobe svet za svoje kao nimamo pa nej se znajdejo kukr znajo zdej za neke mnozice ljudi ki bi kao k nam prsl mamo pa kr vse pa dejte jim se prazna stanovanja itd dej ne me jebat sori na izrazu

cerkev