Prešernov trg. Množica mirnih udeležencev zborovanja v podporo beguncem – #refugeeswelcome. Govori, glasba, različne rase ljudi, različno oblečeni ljudje, ni razlik, ker smo vsi LJUDJE!

Potem se zgodi provokacija. Dva moška se pojavita s transparentom Evropa je krščanski kontinent in Stop islamizaciji Evrope. Množica ju izžvižga. Fantje jima iztrgajo iz rok transparent. Vzameta drugega in ga ponovno razvijeta. Zadaj na transparentu je videti kratice NSi – stranke. Kup fotografov ju obkroži in zraven pride tudi policija, ki začne pogovor z njima. Poskušata ponovno razviti transparenta, vendar jima to preprečijo.

Zraven pristopi Faila Pašić Bišić z Jesenic in moškima razloži, da je Slovenka. Začneta s svojo mantro. Po parih minutah gre vse skupaj mimo in množica se mirno odpravi na sprehod naprej po ulicah Ljubljane.

Provokacija? Koga? Ljudje v množici se sprašujejo kako da se krščani odzivajo drugače, kot pa se je v svoji poslanici odzval papež? Prešine me misel, da je mogoče nekdo to zgolj izkoristil za provokacijo. Da bi izkoristil stranko NSi in da bi jim povzročil škodo v medijskem prostoru. Namreč, v tem času se da zelo preprosto izkoristiti množico in medije in manipulacija lahko pade na plodna tla.

Kdo stoji za tem dejanjem? Glede na številne fotografije bo verjetno kdo prepoznal dotični osebi in ju povezal s katero od strank. Stranka NSi se je odzvala na Twitterju..