Prešernov trg. Množica mirnih udeležencev zborovanja v podporo beguncem – #refugeeswelcome. Govori, glasba, različne rase ljudi, različno oblečeni ljudje, ni razlik, ker smo vsi LJUDJE!

Potem se zgodi provokacija. Dva moška se pojavita s transparentom Evropa je krščanski kontinent in Stop islamizaciji Evrope. Množica ju izžvižga. Fantje jima iztrgajo iz rok transparent. Vzameta drugega in ga ponovno razvijeta. Zadaj na transparentu je videti kratice NSi – stranke. Kup fotografov ju obkroži in zraven pride tudi policija, ki začne pogovor z njima. Poskušata ponovno razviti transparenta, vendar jima to preprečijo.

Zraven pristopi Faila Pašić Bišić z Jesenic in moškima razloži, da je Slovenka. Začneta s svojo mantro. Po parih minutah gre vse skupaj mimo in množica se mirno odpravi na sprehod naprej po ulicah Ljubljane.

Provokacija? Koga? Ljudje v množici se sprašujejo kako da se krščani odzivajo drugače, kot pa se je v svoji poslanici odzval papež? Prešine me misel, da je mogoče nekdo to zgolj izkoristil za provokacijo. Da bi izkoristil stranko NSi in da bi jim povzročil škodo v medijskem prostoru. Namreč, v tem času se da zelo preprosto izkoristiti množico in medije in manipulacija lahko pade na plodna tla.

Kdo stoji za tem dejanjem? Glede na številne fotografije bo verjetno kdo prepoznal dotični osebi in ju povezal s katero od strank. Stranka NSi se je odzvala na Twitterju..

3 Responses to #refugeeswelcome mirno zborovanje v Ljubljani in provokacija

 1. Anonimno pravi:

  Novi podvigi F571 “novinarstva” in njihovih sledbenikov! Namreč v zvezi z begunsko krizo.

  Kaj se dogaja z begunci na Madžarskem, vemo. Ograje, zapiranje železniške postaje, odpovedi vlakov itd.

  Begunski val je dosegel tudi Dansko. Tudi tam odpovedujejo vlake iz Nemčije, zapirajo južno mejo, prišleke lifrajo nazaj v Nemčijo – s potrdili o izgonu iz države v žepu, v arabskih časopisih naročajo oglase, naj niti ne poskušajo stopiti na njihova tla. Za usput še razpolovijo žepnino za že obstoječe prosilce za azil, prvo leto prepovejo združevanje družin, za uspešno vlogo je treba še narediti izpit iz danščine…. Iz Stockholma jih prijateljsko trepljajo po rami in jih dobrohotno opominjajo, naj jim niti slučajno ne pade na pamet, da bi jim pošiljali tiste, ki bi radi na Švedsko.

  Medtem F571 “novinarji” in razni “mirovniki”, “strpneži” ipd. kar tekmujejo, kdo bo Orbana bolj ozmerjal s fašistom. OK, morda je celo res kaj v zvezi s tem. Potem so Skandinavci, ki počnejo praktično isto….. ups, Švedski vladajo socialni demokrati, torej skrajni levičarji. Danska vladajoča stranka se pa imenuje Venstre, kar v danščini pomeni “levica”. O pi*da, sami naši, teh pa že ne moremo enačiti s kao “desnim” Orbanom, kenede!

  Ampak problem je vendar tako navdušujoče enostavno rešljiv. Najbolj murgloidni mediji kratkomalo “pozabijo” omeniti danske dogodke in raje namenijo še kakšen dodaten pljunek Madžarski, kakšen Hanzi TV celo omeni kratko zelo diplomatsko novičko, na raznih “mirovniških” in “protirasistčnih” shodih se pljuva zelo selektivno samo po “nenaših” in… problem rešen.

  • anonimno pravi:

   Ko bo Sloveniji zagustilo boš ti verjetno med prvimi bežal, ko si tako paranoično prestrašen. Zakaj ne greš že zdaj?

 2. Anonimno pravi:

  Na naših mejah sploh ne potrebujemo zidov, imamo že Mesečnike.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.