Zdravo, Tereza je še ena kuharska oddaja, ki bo svoje gledalce razveseljevala na Pop TVju ob nedelja, ob 17:45 uri. Tereza Poljanič, ki bo vodila oddajo in v njej kuhala je certificirana presno veganska kuharica, z diplomo v šoli Matthew Kenney Culinary Chef, prav tako pa je avtorica bloga Teresamisu.

Ok. Fajn je, da se v Sloveniji zadnja leta vse skupaj vrti okoli kuhanja. Nešteto oddaj, kjer znani kuhajo, resničnostni šovi, kjer se prijavljeni učijo kuhanja in veščin. V zadnjem času poplava blogov s tematiko zdravega prehranjevanja, predvsem pa z recepti. Občutek imam, da smo v Sloveniji vsi postali kuharji v zadnjih letih, predvsem pa da nam je res mar do tega, kar pojemo. Po drugi strani pa se očitno ne zavedamo, da ni potrebno iskati sestavin v dragih trgovinah, kjer izkorstijo trend, ampak lahko večino stvari nadomestimo tudi s pridelki iz vrta.

Oddaja Zdravo, Tereza naj bi bila drugačna. Snemana je bila na Novi Zelandiji in ne bo zgolj kulinarična oddaja, ampak tudi odkrivanje čarov in skrivnosti njihove kuhinje. Brez belega sladkorja, bele moke, konzervansov in vsega, na kar nas zadnja leta opominjajo mediji, predvsem pa je to trend, ki je prisoten v Sloveniji.

Če bodo v oddaji uporabljali domače sestavine in pridelke, ki jih imamo neskončno veliko, potem bo tole lahko zanimiva oddaja. Sicer bo zgolj ena izmed oddaj, ki so na televiziji za to, da so.

Prva oddaja bo predvajana to nedeljo, 20.9., ob 17:45 uri. Več informacij pa lahko najdete/spremljate na:

zdravo_tereza_poptv