Bravo Telekom Slovenije! Ko sem prebral to sporočilo za javnost sem bil vesel. Vesel, da obstaja podjetje, ki se je odločilo narediti korak in pokazati, kako se lahko pomaga beguncem. Poteza, ki bi jo morala posnemati tudi druga podjetja, ki lahko pomagajo po svojih močeh in svojimi produkti, ali storitvami beguncem, ki so prišli do meje s Slovenijo.

Telekom Slovenije bo v sodelovanju z Rdečim križem Slovenije beguncem, ki prihajajo v Slovenijo in ki se bodo želeli javiti sorodnikom, pomagal s predplačniškimi mobilnimi karticami s prednaloženim imetjem. V Telekomu Slovenije se z Rdečim križem Slovenije dogovarjajo tudi za vzpostavitev internetnih kotičkov v begunskih centrih, kjer bo za to možnost, v katerih bodo beguncem na voljo računalniki z dostopom do interneta. (vir)

Kar se je zgodilo na Facebooku, pa je nekaj povsem drugega. To, kar se je zgodilo je dokaz, v kakšni družbi živimo. Ker ne želim biti nesramen bom spodaj prilepil komentarjev posameznikov, brez njihovih imen (vir).

  • Bravo gamat nesposobna slovenskim otrokom ki izhajaho iz revnih druzin pa masno zakasirate internet ki ga nujno potrebujejo za šolanje oz razne prijava sem in tja . Naj mi nekdo razlozi zakaj begunec rabi telefon .halo . Grem bek od telekoma gnoji.
  • Jaz ne plačujem vaših storitev ,da boste potem vi financiral teroriste!
  • Vi ste prfukneni!!Naj si begunci sami pomagajo..pun kurac jih ze mam!!!bolj skrbite za njih k za nas!!
  • Telekom,če pa to storite pa vam bog pomagaj ustanovili bomo skupino katera bo delovala proti telekomu izgubili boste veliko naročnikov.Pustite gamad teroristično na miru in se ukvarjajte z Slovenci.To niso begunci to so ekonomski emigrantje, ki so že začeli posiljevati ženske po Nemčiji in v Zagrebu.
  • Pokvarjeci sram vas naj bo, ce ene poloznice ne placas nas prek sodstva terjate za placilo,pa izklopite mobitel, kot da mi nimamo pomembnih klicev res ste poden od podna…
  • Prokleta gamad telekomova!!!!! Njim boste dajali za free da bomo mi lahko se drazje placevali!!!! Vse skup vas treba spravit na vagon brez oken z sirci vred in poslat nazaj od koder so prisli!!!!!!
  • Bravo telekom,Slovenija, če smo pametni sedaj vsi vstran od telekoma pa naj ima muslimane za svoje naročnike.Predlagam,da naj se celo preimenuje.
  • Slovenci smo v Sloveniji, svoji deželi manj vredni od beguncev, ciganov… večina ne spoštuje naše kulture, ne govori našega jezika po 20 letih življenja tu in več. Jaz pri vas nisem mogla plačat položnice za 45 eur, nič se ni dalo zmenit z vami za par dnevno zamudo. In ste mi odklopili telefon. Tko, da tole zdj je sramota, kaj se greste… tole, pa plačevanje elektrike Strojanovim, položnico za 6000 eur. Razočarana sem, vse mi je butnlo na plan ne morm pomagat in sm mogla napisat. Kam to pelje? Ko mi poteče pogodba me ne vidte več dost vas mam.
  • sram vas bodi. SRAM in še ENKRAT SRAM! delite premoženje naših staršev. nam pa jebene cene nabijate. za koji kurac rabijo internet in predplačniške kartice? nimate 1% logike umsko prizadete kure. debili debili in še enkrat debili. upam da vas bodo prve razstrelili z bombami!

Preko 300 komentarjev v podobnem slogu. Vsi na eno in isto vižo. Dvomim, da se bo še kakšno podjetje v Sloveniji želelo izpostaviti in tako pokazati svojo človekoljubnost in pripravljenost pomagati beguncem. Upam, da bodo kljub vsemu tej potezi sledila še druga podjetja in da jih takšni in drugačni komentarji ne bodo odvrnili od tega.

Komentatorjem pa srčno upam, da se ne bodo nikoli znašli na takšni poti, kot so se znašli begunci. Predvsem pa, da jim ne bo nikoli potrebno priti v državo, ki ima toliko proti njim še preden so vstopili vanjo! Ja, nerazgledanost je zajebana stvar!

telekom