Nov dan, nov oglas za banko v Sloveniji. Tokrat je to SKB banka, ki se predstavlja z “nadkreativno idejo” – SKB – Banka, ki osvaja Slovenijo in občutkom, da sem se za trenutek znašel v bordelu! Samo trenutek! Kaj? Jeap. Če gre oglas že v smer Magnifica (njegove prezence in glasbe), potem bi bilo super, da bi bil v oglasu Magnifico in ne Martin Janežič – Buco iz skupine Sausages. Kopije nikoli niso enake originalom!

Kaj komunicira banka v tem oglasu?

Med drugim tudi – bova zrihtala obrestno mero tako kot se zagre, vendar na koncu oglasa v drobnem tisku zapišejo – vsebina pesmi iz oglasa ne opisuje realne ponudbe in zavez banke! Čemu je torej njihovo oglaševanje namenjeno? Je to branding oglas? Očitno produktni oglas ni, saj je edina komunikacija to, da imajo 200.000 strank.

Tudi tukaj se bom vprašal koga nagovarjajo s tem oglasom in kaj so hoteli povedati s tem oglasom?

Mogoče to, da so pri njih bankirji pravi zapeljivci in da je pri njih vse v srčkih? Razumem, da je za oglasom verjetno daljša zgodba in precej bolj razdelano vse skupaj. Ampak to, kar jaz vidim, ni ravno zaupanja vredno.

Predvsem pa, če sem že omenil bordel – v bordel greš, da te nategnejo, kajne? In za to še plačaš. Verjetno ni nihče dobil asociacije na to, ampak hej, mogoče pa ravno to komunicirajo?!

One Response to SKB – Banka, ki osvaja Slovenijo

  1. Robert pravi:

    200.000 strank ali odprtih računov? To je velika razlika. Jaz imam pri njih 2 računa, tudi otrok ima 2. Poleg osnovnega so “izumili” še poseben varčevalni račun. Tako sva pri SKBju 2 osebi in morda 4 stranke. Se je pa banka poslabšala, zaračunavajo tudi vse drugo, kar mnoge druge banke ne, zato se manda folk kar konkretno seli k drugim manj zvenečim bankam.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.