Marca je podjetje Grecom postavilo Bitcoin bankomat v hotelu Union, včeraj pa so predstavili nov avtomat na lokaciji Petrol, na Celovški 226!

Zakaj Bitcoin bankomat?

Bitcoin je decentralizirano razpršeno plačilno omrežje, ki ga poganjajo uporabniki brez centralnega organa ali posrednikov. Za lažje razumevanje – Bitcoin je internetna gotovina, ki jo je javnosti že leta 2009 predstavil Satoši Nakamoto. In zadnja leta so bitcoini postali zanimiv plačilni instrument, ki mu zaupa čedalje več uporabnikov.

Bitcoin bankomat omogoča dvosmerne transakcije – to pomeni, da lahko položite, ali dvignete denar, ki ga imate na svojem Bitcoin računu. Bankomat prebere QR kodo in s tem omogoči dostop do vašega “Walleta” in potem lahko kupite bitcoine z denarjem, ki ga položitev v bankomat, ali pa zamenjate Bitcoine, ki jih imate na svojem računu za gotovino, ki vam jo da bankomat.

Zanimivo je videti, da podjetje Petrol počasi spreminja svoje navade in da je omogočilo postavitev Bitcoin bankomata na svojem bencinskem servisu. Mogoče pa se v Sloveniji celo kakšna stvar kdaj premakne in se pripomore k popularizaciji stvari, ki niso tako prisotne v javnosti in se jih drži prizvok skrivnostnosti.

Bitcoin bankomat