Okrepčevalnica Luda je bila že nekaj časa na spisku restavracij, ki jih moram obiskati. Predvsem iz firbca, saj sta bili recenziji v Mladini izpod peresa Boštjana Napotnika in Nedelu zelo zelo pozitivni! V kuhinji se vrtita Luka Nagode in Urška Dvoraček in pripravljata soul food – nekako tako, bi lahko povzel vse skupaj! Seveda ne gre brez ekološke in lokalno pridelanih surovin in ekološko/organskih vin.

Včeraj mi je uspelo najti majhno okrepčevalnico na Poljanski 11 in termin, ko niso imeli vsega rezerviranega (priporočam klic, da ne ostanete brez mize). Prijeten, malce homogen prostor, s prijazno deklico, ki se je urno vrtela okoli miz.

Odpiralni čas okrepčevalnice Luda:

  • kosilo / sre, čet, pet / 12:00 -­ 16:00
  • večerja / sre, čet, pet / 19:00 – 22:30

Sistem hrane v Ludi je povsem preprost – imajo jedilnik, ki se spreminja na 10 dni (včasih se je spreminjal na 7 dni, sedaj so to spremenili) in to je hrana, ki jo lahko dobite. Priporočam pregled aktualnega jedilnika, ki ga objavljajo na svoji Facebook strani.

Cene v okrepčevalnici Luda:

Cene pri njih so zanimive – 15 eurov (tri jedi), 12 eurov (dve jedi) in 25 eurov (pet jedi). Torej imate možnost izbire treh jedi, dveh jedi, ali pa izbira degustacijskega menija, ki sestavlja pet jedi iz aktualnega jedilnika.

Jaz sem se odločil za:

  • juho iz kruha (sestavljeno iz ocvirkov, kozjega sira in poširanega jajčka)
  • angus steak (ribeye, brokoli in majoneze iz ostrig)
  • jabolko (karamelna, orehi in sol)

Ko sem dobil prvo jed na mizo, sem bil presenečen. Odlično je dišala, predvsem pa je imela okuse, ki sem jih pričakoval. Močna juha, z veliko kozjega sira, predvsem pa z ocvirki, ki so se lepo skladali tudi s poširanim jajčkom. Všeč!

Naslednja jed je bil angus steak, ki sem ga naročil medium rare. Jeap. Tudi dobil sem medium rare in tako lepo uležano meso, da ga je bilo res užitek jesti. Dodatek arašidovega masla in pa majoneze iz ostrig je bil sicer vrhunski, vendar bi mi bil dovolj tudi sam kos odičnega mesa s popečenim brokolijem.

Za konec pa je bila še sladica, ki pa ni bila po mojem okusu. Namreč jabolka so bila kuhana v “ciderju”, ki pa ima zame okus “postanega” sadja in mi ne odgovarja. Vse ostalo pri sladici je bilo super, vendar priokus je malce pokvaril celotno izkušnjo, ki je bila sicer vrhunska, vendar si nekako nisem znal predstavljati njihove sladice.

Za drugič vem, da bom rajši vnaprej vprašal o stvareh, ki jih ponujajo na jedilniku, da ne bo kakšnih večjih presenečenj! Definitivno priporočam!

Več infotov o okrepčevalnici Luda:

had priporoča še ostale restavracije: