Unicefov projekt Posvoji punčko in reši otroka poteka že od leta 2003 in je nastal po italijanskem vzoru. Ideja je zelo preprosta / prostovoljke in prostovoljci iz cele Slovenije naredijo unikatne, ročno izdelane punčke in potem jih lahko vsak posameznik posvoji z donacijo 20 eurov in tako pomaga pri zbiranju sredstev za Unicef-ov program cepljenja otrok proti šestim nalezljivim otroškim boleznim (davica, ošpice, oslovski kašelj, otroška paraliza, tuberkuloza in tetanus) v državah v razvoju.

O dobrodelnosti se ne govori je eno izmed pravil, ki jih imam, pa vendar ga kršim precej pogosto, saj se vedno znova znajdem v situaciji, ko je potrebno informacije deliti, vendar s tem tudi kršim svoje pravilo. Marsikdo mi lahko očita, da se “hvalim” s tem, pa vendar je po drugi strani nemogoče ljudi ozaveščati o takšnih in podobnih projektih, ki potekajo v Sloveniji in ki jih je treba širit med ljudi.

Na Golden Drumu, ki te dni poteka v Portorožu, je imel Unicef kup čudovitih punčk, ki so jih udeležnci lahko posvojili. Meni je v oči padla “ginger” punčka, ki je narejena tako profesionalno in s toliko truda, da nisem mogle mimo nje. Ja. Definitivno so to lepši izdelki, kot pa punčke, ki jih lahko kupite v trgovinah in izvirajo iz Kitajske. Vsaka punčka je unikatna in cena je smešno nizka, saj se za izdelavo takšne punčke porabijo ure in ure dela, predvsem pa kilometrina.

Bi želeli posvojiti svojo punčko iz cunj?

In kakšna je moja punčka Ginger?

Unicef / Posvoji punčko iz cunj
Unicef / Posvoji punčko iz cunj