Včeraj je naslovnica Slovenskih novic prikazala stanje novinarstva v Sloveniji. Izjava župana Zavrča, Mirana Vuka je bila tista, ki dvignila precej prahu: Vse je uničeno. Tam, kjer so stali, tam so scali. Kjer so ležali, tam so srali. To niso begunci. Begunci so bili tisti, ki so prišli iz Bosne, ki so bili hvaležni za vsako stvar. To pa so divje horde, ki si vzamejo pravico uničevati, umazati…

Ja. Tako se komunicira, ko si župan kraja, ki leži blizu meje s Hrvaško, kjer v Dubravo pripeljejo begunce. Domačini gledajo malce drugače na vse skupaj. Spodaj je par vrstic, ki mi jih je posredoval domačin iz Zavrča in ki prikažejo vse skupaj v malce drugačni luči, kot pa je prikazal Miran Vuk, o katerem so Finance objavile “čudovito zgodbo”.

Tudi dejstvo, da je bil Janez Janša častni gost na otvoritvi stadiona, je precej pomemben fakt, ki pričevanje župana postavi v malce drugačen kontekst.

Pričevanje domačina (hvala!):

  • sem iz Zavrča in kljub vsem izpadom, se mi ne zdi da bi bil kdo od vaščanov za karkoli prikrajšan, razen za nočni mir v Dubravi, ki je na Hrvaški strani in kamor vozijo Hrvati begunce
  • povečano je število policajov , ki jih je v Zavrču vedno malo morje, s to razliko, da sedaj dejansko delajo
  • begunce zadržujejo jih na dveh lokacijah ki sta oddaljene od prebivališč ljudi
  • včeraj je bila tekma na stadionu, kot da se ni nič zgodilo/kot da se nič ne dogaja (NK Zavrč : NK Drava)

Včasih ljudje vidimo stvari vsak v svoji luči in v tej situaciji je potrebno biti previden s tem, komu verjamemo, predvsem pa kaj vse se pojavi v medijih, predvsem pa v družbenih medijih. Namreč za nekatere poteka že par dni vojna, ko nas begunci napadajo in uničujejo vse pred seboj.