US dovolilo referendum o družinskem zakoniku

Moment je pravi. Slovenija se ukvarja z begunci, ustavno sodišče pa je dovolilo referendum o družinskem zakoniku (sporočilo za javnost). Voda na mlin desnici in Janezu Janši, ki je že pred časom omenjal to, da bo ta referendum okoli Božiča. Očitno je imel precej dobre informacije o odločitvi ustavnega sodišča, kljub temu, da so te informacije tajne!

Ustavno sodišče je na podlagi navedenega presodilo, da ZZZDR – D, katerega predmet urejanja je opredelitev zakonske zveze, ni zakon, pri katerem bi šlo za pravni položaj iz četrte alineje drugega odstavka 90. člena Ustave. Zato je izpodbijani sklep Državnega zbora, s katerim je ta zavrnil razpis zakonodajnega referenduma, razveljavilo.

Ustavno sodišče sestavljajo spodnji sodniki in sodnice in odločitev o referendumu je sprejelo s petimi glasovi za in štirimi proti.

Proti so glasovali dr. Dunja Jadek Pensa, dr. Etelka Korpič – Horvat, Jasna Pogačar in dr. Jadranka Sovdat.

Zopet bo o manjšini odločala večina in še en dokaz, da se vračamo za železno zaveso. Aleš Primc bo dobil svoj medijski prostor, kjer bo s svojo retoriko zopet prepričeval ljudi o svojem prav! Mediji mu bodo namenjali pozornost, levica pa se ne bo znala organizirati in zgodilo se bo pričakovano. Žalostno, vendar to je Slovenija..

Vse skupaj prav leto sovpada z vzpostavitvijo desne televizije Nova24TV in portala, kjer sedaj širijo svoje informacije o beguncih, predvsem pa jo bodo izkoristili za “osveščanje” o vseh pomembnih temah, ki jim bodo pomagale priti nazaj na ablast. Prozorno.

  1. Krajše povedano, nekaj posrancev je prekršilo ustavo, zato je moralo intervenirati US. Zdaj pa hitro spisek teh posrancev, ki so to zagrešili. Nepravnikom še lahko odpustimo, pravniki pa… no, država jim ravno ne more odvzeti diplom (to lahko samo univerza), jim pa zaradi očitne nesposobnosti lahko razveljavi pravosodne izpite.

Komentarji so zaprti.