Končno je nekdo postavil pranger ZLOvenija http://zlovenija.tumblr.com/ na družbenem omrežju tumblr, kjer so objavljeni primeri sovražnega govora, ki se v teh dneh množično pojavljajo na druženih omrežjih. Idejo podpiram, kajti v tej situaciji je potrebno s prstom pokazati na ljudi, ki preko družbenih omrežij prikazujejo svoj pogled na migrante, predvsem pa zelo slikovito opisujejo, kaj vse bi naredili z migranti!

Ali je posredi strah ali kakšne globje frustracije, sploh ni pomembno. Pomembno je, da se zavedamo, da v Sloveniji ne živijo samo strpni ljudje, ampak da je med nami precej takšnih, katerih nas bi morali biti strah. Si predstavljate, da imate takšnega soseda, ki pogreša Hitlerja v tej situaciji? Ali pa soseda, ki poziva k razstreljevanju migrantov? Kaj pa mamica, ki bi vse migrante zaplinila?

Brez Hössov, Eichmannov, Goglidzejev, Višinskih, a tudi kretničarjev, izdelovalcev betona in računovodij na ministrstvih bi bila Stalin ali Hitler samo navaden meh, poln sovraštva in nemočnih strahov. Ugotavljanje, da izvajalci programa iztrebljanja v veliki meri niso bili sadisti ali abnormalni, je dandanes odveč, skoraj puhlica.

Navadni ljudje, iz katerih je – posebno v negotovih časih – sestavljena država, ti so prava nevarnost. Prava nevarnost za človeštvo sva jaz in vi.
– Jonathan Littell: Sojenice

Upam, da se bo tumblr ZLOvenija polnil s takšnimi in drugačnimi objavami in da bo nekdo takšne in podobne primere tudi prijavljal za to pristojnim organom, ki se bodo ukvarjali z njimi. Tudi vi lahko prispevate primerke sovražnega govora – http://zlovenija.tumblr.com/submit iz odprtih profilov na Facebooku in tako poskrbite za to, da bo še kdo drug videl način razmišljanja vaših kolegov, sosedov, ali znancev.

zlovenija