Na televiziji in na spletu, predvsem na Facebooku, sem v zadnjih dneh videl večkrat videl oglas za AMC Slovenija, kjer je glavno sporočilo – vašo staro ponev odkupimo za 100 EUR. Več informacij o sami akciji pa naj bi bilo na voljo na spletnem naslovu jejmobolje.si in na Facebook strani AMC Slovenija.

Jejmobolje.si in spletno mesto na iPhonetu!

Glede na to, da imam ob gledanju televizije v roki iPhoneta, sem vpisal URL naslov jejmobolje.si in prišel na spletno mesto, ki pa ni bilo povsem ok postavljeno! Cel kup denarja investiraš v oglaševanje na televiziji, vendar ne pripraviš popolnega odzivnega spletnega mesta, ker je to nepomemben strošek! Ne moti me to, da vzameš WordPress temo (U-design), kot pa to, da jo greš spreminjati in uničiš uporabniško izkušnjo, prav tako pa se podre postavitev na iPhonetu!

Call to action na spletnem mestu

Druga stvar, ki sem jo opazil je to, da je komunikacija vašo staro ponev odkupimo za 100 EUR sicer izpostavljena, vendar nikjer nobenih konkretnih informacij o tem, koliko stane nova ponev, ali kako do zamenjave. V bistvu je na spletnem mestu “call to action” Naroči e-knjigo z recepti in nekje precej skrito tudi bistvo celotne ponudbe o odkupu stare ponve:

Pokličite nas na 080 6062 ali nam pošljite prijavni obrazec. Dogovorili se bomo za datum, ko boste preizkusili v HotPan pripravljene jedi. V kolikor boste med prvih sto prijavljenimi in na dogovorjen termin pripeljete še tri svoje prijatelje, vam bomo pa našo najmanjšo ponev (mi jo ljubkovalno kličemo Pinocchio), podarili brez kakršnekoli obveznosti.

AMC?

Potem se mi je nekje v spominu prebudila povezava. AMC so tiste posode, ki so imelo doživljensko garancijo in za katere se je odštelo neskončno visoke zneske še v “nemških markah”. Tudi doma smo imeli posodo, v kateri si lahko kuhal brez vode, olja, itd.. In sedaj, se očitno vračajo – verjetno so tudi vmes prodajali posodo, ampak jaz nisem opazil takšnih in podobnih akcij.

Seveda gredo na isti princip, kot so šli nekoč. Predstavnik pride na dom in prikaže načine, kako se kuha z njihovimi posodami, predvsem pa kako super so! Do cen se vedno pride na koncu, saj se skuša narediti čim večji “upsell” – v tem primeru preko ponve do celotnega kompleta posod za dom!

Aha. Kakšna je cena nove ponve, če vam za staro ponujajo 100 eurov?

Ko sem brskal po njihovem Facebook profilu, sem odkril tudi ceno za njihovo ponev. Sicer je ne komunicirajo na prvo žogo, ampak nekatere uporabnike je dejansko zanimalo, koliko stane. Cena njihove ponve je 200 eurov! Zato vam ponudijo za staro 100 eurov. Vendar morate kupiti njihovo ponev. V bistvu lahko prinesete tudi več ponev in dobite več kuponov za popust!