TAG Heuer predstavil uro TAG Heuer Connected. Po tem, ko so marca 2015 najavili partnerstvo za izdelavo švicarske pametne ure, ki temelji na tehnologijah Intel in programski opremi Android Wear, so TAG Heuer, Intel in Google predstavili povezano uro, ki jo je zasnoval švicarski izdelovalec luksuznih ur in temelji na rešitvah tehnoloških partnerjev.

Povezana ura TAG Heuer Connected Watch s tehnologijami Intel je bila predstavljena na konferenci za medije v simbolični stavbi LVMH Tower. Konferenco je vodil Jean-Claude Biver, izvršni direktor podjetja TAG Heuer in predsednik oddelka za ure v skupini LVMH, pridružila pa sta se mu Brian Krzanich, izvršni direktor podjetja Intel, in David Singleton, podpredsednik razvoja sistema Android v podjetju Google.

Povezana ura TAG Heuer Connected Watch s tehnologijami Intel Inside je prestižna ura in gradi na 150 letih švicarskega znanja, iznajdljivosti in tradicije, ki jih goji TAG Heuer, proizvajalec ur iz mesta La Chaux-de-Fonds. Mesto je zibelka švicarskega urarstva in zaščitena svetovna dediščina UNESCO ter leži na višini 1000 m sredi alpskih pašnikov in gora.

TAG Heuer je tesno sodeloval s podjetjema Intel in Google, da bi ustvaril luksuzne ure, ki združujejo povezljivost in računalniško inteligenco s švicarsko urarsko tradicijo. Ura je opremljena s procesorjem Intel Atom Z34XX in temelji na platformi Android Wear.

Intel je zasnoval inteligenco v uri, da bi optimiziral zmogljivost in omogočil različne možnosti povezovanja, kot so pretočni zvok, Bluetooth in brezžična povezava. Prav tako lahko z ureo uporabniki izkoristijo vse možnosti v operacijskem sistemu Android Wear.

Za več informacij o povezani uri TAG Heuer Connected s tehnologijo Intel si oglejte posnetek dogodka. Prav tako lahko za več informacij o izdelku obiščete tudi spletno stran  TAG Heuer Connected.