Trdno sem bila odločena, da ne bom šla na referendum v decembru. Močno se mi namreč upira glasovati o človekovih pravicah. Ker pa me s hudimi grdobijami in lažmi vabijo, da oddam glas proti, grem pomagati s svojim glasom ZA.

In spoštovana babica, gospa Zevnik. Tudi jaz sem babica in tudi meni , tako kot vam gre za otroke. Je pa med nama velika razlika: vam gre za “vaše otroke”, meni pa za vse otroke, ne glede kje se rodijo, kje in v kakšni družini živijo.

Pravite, da bo vaša kampanja vesela in ljubezniva. A bo takšna kot je že bila? A boste otroke spet oblekli v poslikane majice, na njih obesili panoje, jim v roke dali pisane balončke, jih prijeli za roko in jih vodili po mestu?

Vidite, spet se močno razlikujeva. Vi pravite temu veselo in ljubeznivo, jaz pa temu rečem huda OBLIKA ZLORABE OTROK.

In še to, spoštovana gospa Zevnik. Nikoli ne razmišljam o posvojitvi svojih vnukov. Bom pa vedno brezpogojno ljubeča babica in bom vedno, kolikor mi še dopuščajo moči, stala ob svojih vnukih, jim pomagala, če in ko me bodo potrebovali na svoji poti, ki bo prav gotovo polna težav in morda tudi “posebnih okoliščin” /le kdo si je izmislil ta grdi izraz/.

Drage babice in spoštovani dedki – premislite tudi vi. Jaz bom odšla s popolnoma mirno in čisto vestjo oddati svoj glas ZA –  za vse tiste, ki želijo in pričakujejo samo to, da bi končno lahko svobodno zaživeli tako, kot živite vi, jaz, moji otroki in vnuki, naše družine. Enostavno tako, kot imamo prav vsi ljudje pravico živeti.

Bodi dovolj! Pravijo, da je telo le lupina, misel pa vsebina in jaz sem pač podelila nekaj svojih misli z vami.

Želim vam vse dobro, naužijte se še čimveč sončka in ostanite zdravi!

Jelka Babič (via FB)