Konec leta je najpomembnejši čas za panogo spletnih trgovin, nanjo se pripravljajo praktično skozi vse leto. Tako je tudi pri največji slovenski spletni trgovini mimovrste=), ki bo leto zaokrožila z novim prevzemnim mestom v Kranju in prenosom sedeža uprave iz Jesenic v Ljubljano, kjer že peto leto deluje tudi njihovo centralno skladišče. Zaključka leta se veselijo tudi v poslovnem smislu, saj pričakujejo izpolnitev poslovnih načrtov. Prvih devet mesecev tega leta je namreč prodaja mimovrste=) v primerjavi z istim obdobjem lani zrasla kar za 40 %.

Zaradi povečanega števila naročil in obsega poslovanja se je pri največji slovenski spletni trgovini pojavila potreba po novih prevzemnih mestih v Sloveniji. Tako so aprila že odprli novo prevzemno mesto v Celju, v ponedeljek, 16. 11. pa vrata odpira tudi novo večje gorenjsko prevzemno mesto v Kranju, ki bo nadomestilo jeseniško prevzemno mesto, ki danes zapira svoja vrata. Pokazala se je namreč potreba po večjem prevzmnem mestu na bolj frekventni gorenjski lokaciji. V prihodnosti mimovrste=) načrtuje nadaljno širitev prevzemnih mest, predvsem v regijah, kjer trenutno še niso prisotni. Trendi spletne prodaje v Evropi in svetu namreč kažejo, da klasična dostava pošiljk na dom zaradi dolgih delovnikov ni več optimalna rešitev za vse uporabnike Zato mnoga podjetja in dostavne službe uvajajo svoje prevzemne točke, ki omogočajo, da spletni kupec v svoji bližini dvigne paket, ki mu ga je dostavil spletni trgovec. Podobno strategijo je ubrala tudi mimovrste=).

Osrednje prevzemno mesto mimovrste=) za Gorenjsko se bo od sedaj naprej nahajalo v kranjskem IBI Centru (Jelenčeva ulica 1, Kranj). Odprto bo od ponedeljka do petka med 8. in 19. uro ter ob sobotah od 8. do 12. ure.

Podjetje mimovrste=) v zadnjih letih doživlja hiter razvoj. Fleksibilno se odziva na hitre spremembe na trgu in v panogi. Pod okriljem lastnika NetRetail Holdinga so dobili nov zagon ter bogato znanje in izkušnje Skupine, ki obvladuje trg spletnih trgovin v srednji Evropi. »Pri mimovrste=) se zavedamo, da je naša konkurenca mednarodna, zato nam je poznavanje mednarodnih trgov in trendov še kako pomembno.« je o dodani vrednosti lastniške Skupine povedala direktorica mimovrste=) Lea Benedejčič.

Po lanski otvoritvi novega centralnega skladišča in posodobitvi sistema na raven Skupine, se je pokazala potreba tudi po večjih prostorih za upravo podjetja in ostale sodelavce, zato v tem letu postopno izvajajo selitev vseh sodelavcev z Jesenic v prostore na Brnčičevi v Ljubljani. Kljub prenosu sedeža podjetja ostajajo Jesenice zapisane v zgodovini mimovrste=). mimovrste=) pa ostaja zavezan projektom, ki so jih izvajali skupaj z lokalno skupnostjo na Jesenicah.

»S spremembami mimovrste=) uresničuje svojo dolgoročno strategijo in pomaga skupini NetRetail Holding pri širitvi navznoter in navzven. Da je podjetje na pravi poti pričajo letošnji poslovni rezultati, saj se lahko v primerjavi z enakim obdobjem lani pohvalimo kar s 40 % povečanjem prodaje v prvih devetih mesecih tega leta. Zato pozitivno zremo proti decembrskemu vrhuncu leta za panogo spletne prodaje.« je še povedala direktorica Lea Bendejčič.

mv