Svet so včeraj zvečer pretresle informacije o terorističnih napadih v Parizu. Veliko število mrtvih, različne lokacije, različna orožja, veliko teroristov. Mediji so bili takoj polni informacij o teh terorističnih napadih in informacije so se razširile povsod.

Informacije so se vsak trenutek spreminjale in zanimivo je bilo spremljati dogajanje na Twitterju, kjer so informacije najhitrejše, predvsem pa zelo raznolike. Svet je občutljiv v teh trenutkih. Veliko število migrantov, strah pred tujimi verami, kulturami, predvsem pa strah pred strahom je pustil v ljudeh svoje posledice. In temu primerne so izjave, ki so jih ljudje širili na Twitterju.

Toliko dezinformacij, kot jih je prebrati na družbenih omrežjih v teh parih urah, dejansko prikaže, kako vse skupaj poteka. Strah v ljudeh prebudi tiste prvinske stvari. Iskanje krivca, iskanje rešitve situacije, predvsem pa pametovanje. Vse na prvo žogo in brez razmisleka. Ampak to nam omogočajo te novodobni komunikacijski kanali, preko katerim lahko delimo svoje misli, strahove, poglede..

Samo par pomislekov:

Informacije o napadih v Parizu v tujih medijih

Dogajanje na Twitterju povezano z napadi v Parizu – tukaj

Dogajanje na Twitterju v Sloveniji povezano z napadi v Parizu

parisattacks