S potnim listom na teroristični pokol

Zgodil se je Pariz. Vse kamere in poročanja so usmerjena v teroristični pokol, ki je odprl marsikatero vprašanje, predvsem pa je povzročil še veliko več strahu v ljudeh. Tudi pri nas. Obtoževanja se vrstijo vsepovprek in vsaka stvar pride prav, da se še povečuje strah pred migranti, ki vstopajo v našo državo.

Ena izmed stvari, ki je mene presenetila je bila objava podatka, da so pri enem izmed teroristov našli potni list. No, tukaj se seveda zgodba še ne konča, saj je bil taisti potni list last nekoga, ki je kot begunec vstopil v Grčijo in so ga tam identificirali in popisali.

Seveda je bila njegova prva in edina skrb, ko je šel v teroristični napad to, da je vzel ta potni list s seboj. Zavedal se je, da bo ta potni list povzročil strah pred migranti in da bo še veliko več nezaupanja v ljudi, ki migrirajo. Ta potni list je bil odlično izhodišče za marsikaterega posameznika, ki je s tem dokazoval, da so med migranti teroristi, ki se ne bodo ustavili in ki bodo zasužnjili Evropo!

Namreč včeraj sem prebral cel kup takšnih in drugačnih teorij točno o tem, kako vse skupaj poteka, kako infiltrirajo teroriste med migrante in kako se potem začne asimilacija in terorizem. No, današnje informacije povezane s tem potnim listom so precej drugačne in ne puščajo več osnove za mahinacije in kovanje teorij zarot (vir).

A U.S. intelligence official told CBS News that a name and picture were recovered from the Syrian passport and the individual was not known to intelligence officials.

However, a U.S. intelligence official told CBS News the Syrian passport might be fake. The official said the passport did not contain the correct numbers for a legitimate Syrian passport and the picture did not match the name.

passport

  1. Zanimivo, da se Dejan Steinbuch, pričevalec na http://www.portalplus.si/1208/prve-sledi/ še ni dokopal do omenjenih informacij, za katere verjetno sploh ne ve ali pa noče vedeti, saj ne padajo v kontekst njegove pisarije. Se je pač enostavneje sklicevati na Madžare in neke dokaze, stare nekaj mesecev, pa še malo je pobrkal čase in podobno.

Komentarji so zaprti.