Ljubljanski grad v barvah francoske zastave / z zamudo

Veliko mest po svetu je svoje nacionalne simbole, po napadih v Parizu, obarvalo z barvami francoske zastave. Rdeča, bela in modra osvetlitev je prikazala solidarnost z Parizom. Na tem mestu bom preskočil debate o tem ali ima takšno početje svoj smisel ali pa bi morali sočustvovati z vsakim mestom na svetu, kjer se dogajajo podobne zgodbe – in s čimer se ukvarjajo uporabniki družbenih omrežij zadnje dni.

Meni se je ideja, da Ljubljanski grad osvetlili z barvami trobojnice, zdela zanimiva in sem tudi tvitnil o tem (14.11./17:55)

Malce z zamudo (16.11./17:00), pa se je to tudi dejansko zgodilo. Sicer na željo francoskega veleposlaništva pri nas in ne zaradi tega, ker bi s tem pokazali solidarnost, kar bi sicer pričakoval.

Odzivnost ni povsem na naši strani, sploh glede na to, da je za takšno instalacijo potrebno precej malo denarja, zgolj malce več volje in predvsem hitra akcija. Če potrebujemo za takšno solidarnost poziv francoske ambasade.. Bom zadržal mnenje zase..

  1. Torej lahko pricakujemo tudi obarvanje v barve Pakestinske drzave, pa Afganistanske drzave pa vseh tistih drzav kjer kapital terorizira in ubija. Upam.

Komentarji so zaprti.