O mačkah sem pisal že večkrat. Tudi o tem, da so mačke tista bitja, ki dejansko obvladujejo cel svet. Dokaz za to, se je zgodil tudi na zasedanju G20 v Antaliji, ko so tri mačke prikazali, kdo je dejansko gospodar tega sveta!

Mačke obvladujejo cel svet. Podobno kot ženske – saj veste o čem govorim. Ženski pogled, kateremu se ne moreš upreti in ki spremeni vse. Enako je pri mačkah – zato je internet poln slik mačk v takšnih in drugačnih pozah, v takšnih in drugačnih situacijah, predvsem pa z zanimivi teksti, ki jih uporabniki spleta dodajo fotografijam.

Verjetno je vsak od nas že slišal za grumpy cat, ki je s svojim grumpy pogledom svoji lastnici prinesla milijone. The Official Grumpy Cat na Facebooku ima preko 7 milijonov “všečkov”. Zakaj bi se človek ukvarjal z visoko tehnologijo, zakaj bi razvijal #topshit produkte, ko pa lahko ena mačka naredi več, kot pa leta in leta razvoja in nešteto ur vloženih v produkt?!

Nazaj k mačkam in njihovem obvladovanju sveta. Kdor ima doma mačko, verjetno ve o čem govorim. Da na mačko ne moreš biti jezen, kot si lahko na psa. Da je čas, ko se igraš z njo, kot nekakšna terapija. Če te je pes vesel, ko prideš domov in maha z repom, je pri mački drugače – včasih te sploh ne opazi, ker se ji ne da ukvarjati s teboj.

Mačka ima pač svojo voljo in njen namen ni zgolj zabavanje svojega lastnika. Mačka je več kot to in to tudi pokaže. In verjetno se tudi lastniki mačk strinjate z menoj. Brez mačk bi bil svet precej drugačen. In tudi če nimate doma mačke, se verjetno, ko vidite mačka ob cesti, ustavite in bi ga radi pobožali.

Cats stroll G20 summit venue during live transmission