Tržni inšpektorat RS / novoletna smrečica / novica

Čudovito! Tržni inšpektorat RS je objavil 17.11.2015 na svojem spletnem mestu (http://www.ti.gov.si/) novico z naslovom – Novoletna smrečica in celotnim tekstom – Ali ste že razmišljali kako boste letos okrasili novoletno smrečico?

Smešno? Mogoče. Moja prva misel je bila, da je nekdo “heknil” njihovo spletno mesto. Vendar to verjetno ne bi naredil samo zato, da bi objavil eno novičko?

Bolj se bojim, da so se odločili, da bodo delali vsebine in potem je bila prva ideja – dajmo povprašati obiskovalce o tem, če so že razmišljali o okrasitvi novoletne smrečice! Izvrstna ideja. Na žalost ni mogoče komentirati te novice, sicer bi bilo to vprašanje celo smiselno! No, ne za javno upravo, ampak za kakšno spletno mesto, ki želi interakcijo s svojimi uporabniki. Mogoče je pisec novice samo preveč časa preživel na Facebooku!

Obstaja seveda tudi opcija, da so pri njih že postavili smrečico, ker imajo dovolj časa in sedaj nimajo inspiracije, kako bi letos okrasili novoletno smrečico? Ja, “crowdsourcing” je odlična ideja, če nimaš nobene ideje.

Seveda ne morem mimo opcije, da je to dejansko vsa vsebina, ki so jo sposobni sproducirati na inšektoratu. Ampak, a ni lepo, da je naša državna uprava tako prijazna do svojih uporabnikov in jim zastavlja takšna in podobna vprašanja v delu, ki je sicer namenjen samo novičkam?

V kolofonu je zapisano sledeče:

Spletne vsebine, ki so pred vami, so pripravili zaposleni Tržnega inšpektorata RS posebej za spletno objavo ali pa so nastale kot del odločevalskih in upravnih procesov inšpektorata, Ministrstva za Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo in širše državne uprave.

Glavna urednica: Andrejka Grlić, glavna tržna inšpektorica.

smrecica