Lars&Sven Burgers je nov lokal z burgerji zraven Leclerca na Rudniku. Ime Lars&Sven Burgers je pritegnilo mojo pozornost že pred časom, ko so se pojavile prve fotografije lokala na internetih. Glede na to, da sem prebral par negativnih kritik o njihovih burgerjih, je bil seveda obisk obvezen. Grega mi je delal družbo in pritrdil mojemu pogledu na njihov burger.

Vedno izberem osnovni model burgerja, ker le tako lahko primerjam med sabo različne ponudnike burgerjev, ki rastejo kot gobe po dežju po Ljubljani. Danes zvečer se odpira še en lokal Pop’s Place na Cankarjevem nabrežju.

Ampak nazaj k Lars&Sven burgerju. Veliko parkirišče pred Leclercom in trendi urejen lokal (pridih stemampunka mi je totalno hud, ker tega sicer ni ravno veliko pri nas) sta dve stvari, ki sta pomembni. Lokacija obeta, saj je fluktuacija ljudi velika.

Prva stvar, ki me je zmotila je bilo dejstvo, da še ne sprejemajo kartic. Ok. Začetek je in na srečo je bankomat v Leclercu precej blizu. To sem preživel. Ko sem naročil, sem se vsedel in zraven poleg računa dobil še “spaceship” (coaster pager), ki opozori, da je naročilo pripravljeno – ja, gre za self service postrežbo, kot sem jo navajen iz Hood Burgerja.

Naročil sem si Lars burger, ki je njihov osnovni burger in njegova cena ja 4,50 EUR! Ko je pager zapiskal, sem šel po naročeno in bil presenečen. Branding Lars&Sven je povsod, kar se mi zdi fenomenalno (prtiček, mokri robček, “vrečka” za pomfri in burger, zunaj pred lokalom vizualno bogato označene kante za odlaganje smeti in cel kup malenkosti, ki so me navdušile)..

Burger je zanimiv. Po opisih, ki sem jih prebral pred tem sem bil prepričan, da bom razočaran. Slovensko meso je bilo pečeno medium rare, kar je redkost, ko naročam takšno meso. “Bun” je sicer malce sladek, vendar je bil ravno prav pečen in dovolj kompakten, da ni začel razpadati med prsti. Malce več bi lahko dali tudi na njegovo zunanjost, ampak v končni fazi šteje okus! Tudi same priloge v burgerju so bile povsem na mestu.

Mogoče samo malce več okusa (soli, popra) na meso in bi lahko napisal, da me je ta burger dejansko očaral. Definitivno bom še obiskal Lars&Sven burgerje, tudi za to, da preverim, kako se skozi čas spreminja njihova kvaliteta!

Definitivno je z Lars&Svenom dobil Hood Burger precej veliko konkurenco, predvsem pa je to še en dokaz, da nakupovalna središča potrebujejo takšne lokale in predvsem nekaj več, kot pa multinacionalke (McDonalds, Burger King)…