Pop’s Place Burger Bar je še en izmed mnogih lokalov v Ljubljani, ki je namenjen ljubiteljem burgerjev, rebrc in domače varjenih piv. Pop’s Place Burger Bar leži na Cankarjevem nabrežju in o njem se je začelo govoriti že pred letom dni na Pivo&Burger festu. Pričakovanja so bila velika, vendar se je otvoritev zamikala in zamikala.

Obsesija z rebrci:

V četrtek pa se je to spremenilo in Pop’s Place Burger Bar je uradno odprt. Seveda ni šlo brez velike otvoritve, množične pojedine burgerjev in rebrc in velikih količin piva in kuhančka, kar pomeni veliko množico ljudi in gužvo.

Lokal je zanimiv. Logotip in ostalo je delo Nenada Cizla, ki ga cenim kot oblikovalca in sam prostor ima odlično lokacijo / tam, kjer bo največja gužva v “fejst decembru”. Prostor ima veliko sredinsko postavljeno mizo in notranjost je porisana, kar je dokaj nenavadno za Slovenijo. Lepo in všečno.

Glede na to, da so kuharji v parih urah spekli več kot 1000 burgerjev in verjetno enako količino krompirčka in precej rebrc, je malce nehvaležno ocenjevati njihov hrano, vendar je bila, kot sem že navajen za ASa odlična. Kljub temu, da so bili to “mini” burgerji”, so bili pravilno pečeni, predvsem pa so imeli ravno dovolj vsega, da se je čutil okus mesa. Mogoče je bil kakšen kruhek preveč zapečen, ampak pri tej količini pripravljenih burgerjev jim to tudi oprostim.

Pop’s Place Burger Bar bom moral obiskati na dan, ko ne bo toliko gužve in iti mirno čez njihovo ponudbo, da bom lahko merodajno (subjektivo!) ocenil njihovo ponudbo, predvsem pa da bom lahko z užitkom testiral njihova rebrca, ki so se mi zdela fascinantna – ja, rahko pikantna omaka je boljša, kot preveč sladka barbecue omaka, ki sem jo navajen.

Pop’s Place Burger Bar najdete: