Rock & Brgr / Rock Brgr classic

Rock & Brgr je nov lokal, na Slovenski 47 v Ljubljani, kjer ponujajo burgerje. Na meniju imajo dva burgerja / Original burger in Rock Brgr classic. Razlika med njima je v kruhu, oba pa sta pripravljena iz angus govedine. Original je pripravljen s toastom (ne navadnim!), Rock Brgr pa je pripravljen s kruhom.

Zanimiv logo (vse, kar je povezano z zvezdo, mi  je očitno všeč!) me je pritegnil in z Blažem sva šla preizkusit njihov burger. Lokacija na Slovenski, kjer je sedaj LPP postaja je precej frekventna, vendar so ljudje zunaj in ne znotraj v lokalu. Lokal je zanimivo urejen in nakazuje svojo smer. Sicer še ni odprt večji, zgornji del, ampak to še pride.

Ena izmed stvari, ki mi je pomembna v lokalu je osebje. Da so komunikativni, da si vzamejo čas, da se lahko z njimi pogovoriš in jih kaj vprašaš. Tukaj so poskrbeli za to.

Z Blažem sva naročila velik Rock Brgr classic burger / razlika med srednjim in velikim je v količini mesa (113g / 200g), seveda medium rare. Cena za veliki burger Rock Brgr classic je 7,60 EUR.

Burger pripravljajo na lava grillu in to kar sva dobila na krožniku je izgledalo čudovito. Sam sem imel pomislek glede kruha, ker je bil preveč lep, da bi ga nekdo pekel doma, kar se je kasneje izkazalo za povsem pravilno. Okus burgerja je bil odličen, njihova omakca je bila ravno prav okusna, tako da me ni niti motil chedar sir, ki ima sicer ponavadi preveč močan okus, ali pa paradižnik, ki je bil malce debelejše narezan. Sam se sicer izogibam paradižniku v burgerju, ker prinese samo “vodenost”.

Angus beef je odličen. Čuti se njegov okus, ki je za razliko od slovenskega mesa povsem nekaj drugega. Tale ni bil povsem medium rare (kakšnih 20 sekund preveč po moji oceni), se je pa kuhar opravičil za to, ker sva bila prva, ki sva naročila tako pečeno meso. Zaveda se, da bo na lava grilu precej težko pripraviti medium rare meso, ampak se bo potrudil.

Seveda je razložil tudi skrivnost pravilne oblike kruha / ne pripravljajo jih sami, ampak jih dobijo iz pekarne. Niso zadovoljni z njimi in iščejo boljšo rešitev. Definitivno potrebujejo malce manj “kruhast bun” in malce več dodatka krompirja.

Definitivno se še vrnem v Rock & Brgr! Vendar pozor, zaenkrat so odprti zgolj do 18. ure!

  1. Očitno jim ni šlo.. :( Meni je bil njihov burger prav fajn.
    Sicer na listku piše, da prenavljajo prostore in da bodo zaprti do avgusta (??), ampak takšnih listkov je bilo po centru Ljubljane že kar nekaj in vedno se zgodi isto. Čez čas listek izgine, nekaj mesecov poslovni prostor sameva, nato se pojavi notri čisto nekaj drugega. Ne vem, kaj naj bi bilo z njihovimi prostori narobe, zgledal je čist ok in če se ne motim so ravno pred kratkim odprli prenovljen zgornji del. In kdo za vraga gre zapreti lokal čez poletje, ko bo v Ljubljani verjetno največ turistov. Upam, da se motim a se po dosedanjih izkušnjah verjetno ne.

    1. Evo, sem imel prav. Lokal je še vedno zaprt, nihče nič ne dela, verjetno se bo čez nekaj časa tam pojavila kakšna štacuna s poceni oblekami iz Kitajske.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja