Rock & Brgr je nov lokal, na Slovenski 47 v Ljubljani, kjer ponujajo burgerje. Na meniju imajo dva burgerja / Original burger in Rock Brgr classic. Razlika med njima je v kruhu, oba pa sta pripravljena iz angus govedine. Original je pripravljen s toastom (ne navadnim!), Rock Brgr pa je pripravljen s kruhom.

Zanimiv logo (vse, kar je povezano z zvezdo, mi  je očitno všeč!) me je pritegnil in z Blažem sva šla preizkusit njihov burger. Lokacija na Slovenski, kjer je sedaj LPP postaja je precej frekventna, vendar so ljudje zunaj in ne znotraj v lokalu. Lokal je zanimivo urejen in nakazuje svojo smer. Sicer še ni odprt večji, zgornji del, ampak to še pride.

Ena izmed stvari, ki mi je pomembna v lokalu je osebje. Da so komunikativni, da si vzamejo čas, da se lahko z njimi pogovoriš in jih kaj vprašaš. Tukaj so poskrbeli za to.

Z Blažem sva naročila velik Rock Brgr classic burger / razlika med srednjim in velikim je v količini mesa (113g / 200g), seveda medium rare. Cena za veliki burger Rock Brgr classic je 7,60 EUR.

Burger pripravljajo na lava grillu in to kar sva dobila na krožniku je izgledalo čudovito. Sam sem imel pomislek glede kruha, ker je bil preveč lep, da bi ga nekdo pekel doma, kar se je kasneje izkazalo za povsem pravilno. Okus burgerja je bil odličen, njihova omakca je bila ravno prav okusna, tako da me ni niti motil chedar sir, ki ima sicer ponavadi preveč močan okus, ali pa paradižnik, ki je bil malce debelejše narezan. Sam se sicer izogibam paradižniku v burgerju, ker prinese samo “vodenost”.

Angus beef je odličen. Čuti se njegov okus, ki je za razliko od slovenskega mesa povsem nekaj drugega. Tale ni bil povsem medium rare (kakšnih 20 sekund preveč po moji oceni), se je pa kuhar opravičil za to, ker sva bila prva, ki sva naročila tako pečeno meso. Zaveda se, da bo na lava grilu precej težko pripraviti medium rare meso, ampak se bo potrudil.

Seveda je razložil tudi skrivnost pravilne oblike kruha / ne pripravljajo jih sami, ampak jih dobijo iz pekarne. Niso zadovoljni z njimi in iščejo boljšo rešitev. Definitivno potrebujejo malce manj “kruhast bun” in malce več dodatka krompirja.

Definitivno se še vrnem v Rock & Brgr! Vendar pozor, zaenkrat so odprti zgolj do 18. ure!