Boris Koprivnikar / jadikovanje na Facebooku in 0,12g/l alkohola v krvi

Boris Koprivnikar je minister za javno upravo. Kljub temu, da redno spremljam medije, ga tako redko vidim v njih, da moram dvakrat premisliti o tem, kdo je on. Ja, sedanja vlada nima ravno medijske pojavnosti, predvsem pa njeni ministri nimajo novinarskih konferenc in podobnih stvari, kjer bi jasno in glasno komunicirali svoje delo in vizije. Imamo pač vlado, ki je skrita pred očmi javnosti in tako je skrito tudi njeno delo.

Boris Koprivnikar je včeraj ob 8:34 na Facebooku objavil:

Včeraj mi je uspel še en pobeg iz vsakdanje realnosti, saj smo imeli z našo rock skupino en luštkan pred-prednovoletni koncert. Res je sproščujoče, ko lahko daš ojačevalec na glas in dobi kitara tisti pravi ‘kosmati’ zvok …

Potem pa sem imel na poti domov po drugi uri zjutraj zanimivo novo izkušnjo, ko so me ustavili policisti tako, da so na popolnoma prazni stanski cesti pripeljali za mano s prižganimi modrimi lučmi … Korekten postopek, preverjanje dokumentov, alkotest … nobenih problemov … pa vendar imam čuden občutek, ker nisem storil nič narobe, s čimer bi pritegnil pozornost.

No, ja, občutki so varljiva zadeva, sam bom pa v prihodnje še toliko bolj pozoren, da se bom pri svojem delu držal dejstev in zaupani položaj vedno uporabljal za skupno dobro in ne parcialne ali, Bog ne daj, osebne interese.

Danes je časnik Večer objavil zanimivo novico glede tega:

Boris Koprivnikar je po podatkih Večera imel 0,12g/l alkohola v krvi, kar je v okviru dovoljene meje.

Super. Torej imamo ministra, ki so ga ustavili policisti in ki je to objavil na Facebooku. Vse lepo in prav, če ne bi minister zapisal tega: ko so me ustavili policisti tako, da so na popolnoma prazni stanski cesti pripeljali za mano s prižganimi modrimi lučmi.

Verjetno ni prvi in zadnji, ki se mu je to zgodilo. Da so ga ustavili policisti. Meni osebno se je točno to zgodilo že n-krat. Vozil sem se po cesti in od nekje so se vzeli za menoj policisti in me ustavili. Ker ne pijem alkohola, sem napihal 0,0, kar pa ne drži za ministra. Ali on podpira akcijo 0,0 voznik?

Ja, minister. Zanimivo je, da takšno stvar opazite šele sedaj. Kaj bi šele storili, če bi vas od 3. uri zjutraj ustavili, ker ste prekoračili dovoljeno hitrost za 8 km/h in vam dali kazen? Bi pizdili, mar ne? Ja, davkoplačevalcem se to dogaja! In moramo plačati kazen za svoj prekršek, dasiravno nismo nikogar ogrožali, ali pa povzročali nevarnosti, ker so ceste ob 3. uri zjutraj povsem prazne v Zasavju.

Minister Koprivnikar se je odločil, da vnaprej sanira škodo – s svojo objavo na Facebooku. Da s tem doda pridih politične zarote, oz. zarote policistov v tem dejanju. Ker ravno stavkajo in ker se jim je zoperstavil. Smešno, po drugi strani pa pričakovano.

Mene, če bi bil minister in če bi se mi to zgodilo, bi bilo sram objaviti takšno zgodbico. Ampak potreboval je pozornost in jo je dobil. To, da smo pred zakonom vsi enaki, ministru verjetno ni povsem jasno. Ampak zakaj pa ne. Dejmo pisat zgodbice o tem, kako nefer so policisti in iskati zaroto v vsaki stvari.

p.s.: koliko je stala ograja na meji s Hrvaško? Koliko denarja bi potrebovali policisti za svoje normalno delovanje?

policist_v_kriziscu_01

 

    1. Velikost dejanja je premosorazmerno s tem, kako velik si. Če si slehernik in se ga naliješ to no big deal. Će pa si minister, je pa zgodba povsem druga. In ministrska plača vklučuje tudi kompenzacijo za povišano odgovornost.
      V tej funkciji se ne moreč in ne smeš obnašati kot civil. Ponovno: to kompenzira plača in ostali benefiti. OK?
      In ne… politiki, parlamentarci in ministri niso običajni ljudje. To jim zagotavlja ustava in zakonodaja. JA? OK…

  1. Ne sam da spila rok, je intuitivno trezn in oprezn. Inteligento je zasiku, da nebo neumnosti fantje. Had been u..pejt rajs na ksno pivo;)

Komentarji so zaprti.