Roman Leljak je Slovencem poznan po njegovih “uspešnih” zgodbah iz ZATa in Avtoideala (vir) za katerimi so ostali “pufi”. Kasneje je ustanovil tabloid AS in se kazal na izborih za Miss. Ves čas je bil publicist, ki je zaslužil za Lamborghinija pred mnogo leti s prodajo knjige Črne bukve (ki je naperjena proti partizanstvu in komunizmu) in borec proti komunizmu. Zadnja leta je posvetil arhivom Udbe.

Sredi oktobra je prišla v javnost informacija, da je Roman Leljak v osebnem stečaju, saj dolguje banki Sparkasse 553.000 EUR.

Roman Leljak je tudi prejemnik častnega priznanja (ne nagrade!) Boruta Meška.

No, niti ni prejemnik, ampak naj bi bil letošnji kandidat za to priznanje. Kar še enkrat znova dokazuje, kakšni “spin doktorji” so desničarji v Sloveniji / še preden se nekaj zgodi, oni obračunajo z vsemi, pred očmi javnosti. Da si ne bi slučajno kdo ustvaril svojega mnenja, ali pa razmišljal s svojo glavo.

No, meni se zastavlja vprašanje, kako ti lahko nekaj odvzamejo, česar še nisi dobil? Ampak povsem razumem žalost Romana Leljaka, ko je včeraj na Twitterju objavil sledeči tvit:

Roman Leljak je publicist. Kar je očitno razvidno iz zgornjega tvita. Seveda se je sprožil val tvitov in popravkov enega tvita!

In potem je sledilo blokiranje. Kako prozorno!

roman_leljak