NLB je že pred časom predstavila svojo mobilno banko Klikin. Ponavadi, ko pišem o NLBju so ti zapisi precej kritični, tokrat pa bo ta zapis drugačen, saj je Klikin odlična rešitev in jo z veseljem uporabljam. Jeap. Še ena storitev NLB, poleg NFC prepaid Mastercard kartice, ki mi je všeč!

Mobilna aplikacija Klikin za iOS in Android telefone, je sestavljena iz dveh delov. Iz informativnega (bankomati, kontakti in vse ostalo, kar ne uporabljam) in mobilne banke Klikin, ki ima cel kup cukrčkov, ki mi pridejo še kako prav.

En primer, ki meni pride še kako prav! NLB ima v svojem NLB Kliku poskrbljeno za dodatno zaščito preko “virtualne tipkovnice”. Pildek, s temi podatki, sem izgubil že pred leti in še vedno si nisem priskrbel novega. Posledično imam problem z vnosom novih položnic, ker Klik zahteva preverjanje zaščite.

No. Klikin ima to urejeno na precej bolj sofisticiran način. Nima “virtualne tipkovnice”, prav tako pa mi ni potrebno prepisovati sklica, ki je “pain in the ass”. Aplikacija Klikin omogoča da s pomočjo kamero telefona poskeniram položnico in se podatki (sklic, račun) prenesejo na račun! Jeap. Rešitev deluje!

Za uporabo Klikina je potrebno imeti generator OTP / generator lahko naročite v poslovalnicah, ali preko NLB Klika in vklopite možnost izvajanj plačil. S tem pridobite:

 • pregled stanja na svojem računu in na ostalih karticah (Mastercard v mojem primeru)
 • pregled prometa na svojem računu in ostalih karticah
 • plačevanje položnic s pomočjo kamere, ali pa ročnega vnosa
 • nakazila na druge račune
 • hitra plačila (ki jih imam shranjena v Kliku)
 • online menjalnica (nisem še preizkusil!)
 • in-plačilo: denar lahko nakazujem preko mobilne številke, tistim, ki jih imam shranjene v svojem telefonskem imeniku (nisem še testiral!)

Za obstoječe uporabnike je pristop in uporaba Klikina brezplačna! Cena generatorja OTP je 5 EUR!

Kako torej do Klikina?

p.s.: saj bi dal kakšen printscreen transakcij znotraj računa, pa se bojim, da bi mi kdo kaj denarja nakazal :)

 

 

4 Responses to Mobilna banka Klikin NLB / deluje

 1. sce pravi:

  Tudi Abanka ima to, kako vidim je zelo podobno. Dela tudi tam super.

 2. Grega pravi:

  Poglej si http://www.mbills.si. Ponuja malo drugacno izkusnjo s pametnimi telefoni in placevanjem racunov.

 3. Peter pravi:

  Mene pa najbolj moti…vsaj pri NLB-ju (ne vem kako je z drugimi bankami) da imam nastavljeno SMS sporočilo ob vsakem odlivu… In glej ga zlomka…ko mi računajo negativne obresti ali pa vodenje računa za tekoči mesec ne dobim sporočila…pa za koga se imajo..za boga? Torej to je nekako tako kot da bi mi rekli zavarujemo te pred krajo ampak mi ti bomo še naprej potihoma kradli (Se mogoče bojijo svojega cenika?). Ima kdo izkušnjo z drugimi bankami glede tega?

  • Grega pravi:

   Banka pri kateri sem me tudi ne obvesca o zaracunavanju mesecnega vodenja racuna. Vidim p to v njihovi spletni banki :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.