Tabay Brothers je nov lokal na Gosposvetski 7 v Ljubljani, kjer ponujajo burgerje. Odkril sem ga po priporočilu (hvala Aco). Sicer sem se odpravljal v Konex na Rocky Burger, vendar bi tam moral na burger čakati predolgo. Ker je bila lakota velika, sem se zapeljal v mesto in parkiral nasproti Slamiča in skočil čez cesto. Za tiste, ki ne berejo vsega, kar napišem do konca, Tabay Brothers imata #topshit burger v Ljubljani!

Lokal je majhen. Stoji tam, kjer je pred tem stalo že precej podobnih lokalov, pa vendar se niso prijeli. Sedaj, ko je LPP postajališče poleg, pa je opcija, da se tale lokal prime veliko večja. In upam, da se prime, ker burger je vrhunski!

Brata Tabay sta se odločila za pripravo burgerjev po metodi sous vide. Ne vseh, zato sem sam izbral njunega osnovnega American classic star. Cena burgerja American classic star je 4,60 EUR!

Kot vedno, sem tudi tokrat naročil medium rare. Slovensko meso, nič starano, ampak dejansko povsem sveže sem dobil pečeno medium rare! Jeap. Velikokrat je bilo že “kao” medium rare, ampak tokrat je bilo točno tako, kot sem si ga predstavljal. Bun je bil mehak, nežen, ravno prav pečen in ravno pravšnjega okusa. Omaka, ki je del burgerja mi je bila precej zanimiva in nikakor nisem mogel ugotoviti njenega okusa. Vendar je bila odlična. Tako odlična, da nisem imel niti časa komentirati burgerja, ampak sem ga dobesedno “požiral”.

Ok. Vrag je vzel šalo. Imel sem majhna pričakovanja, vendar sem dobil nekaj, kar sem dolgo iskal. Odličen burger, ki me je s svojimi okusi dejansko tako navdušil, da sem hotel naročiti še enega. Vendar sem si raje vzel malce več časa, da sem se pogovoril z bratoma Tabay, ki rade volje poveta svojo zgodbo. Prišla sta iz Makedonije, pred mnogo leti. Starejši brat je strokovnjak za japonsko hrano, vendar sta se odločila, da Ljubljana potrebuje malce več, kot pa burgerje, ki so sedaj na voljo. Nista se odločila za black angus, ali pa kakšne druge kose mesa, ampak sta prakticirala s slovenskim mesom in s slovenskimi sestavinami. Ker uživata v tem, kar počneta in predvsem, ker razumeta to, kar počneta, sta me navdušila. Tako z odnosom, ceno, predvsem pa z okusom! V lokal in svojo vizijo sta vložila svoje prihranke in verjameta, da jima bo uspelo. Tudi jaz verjamem, da jima bo, saj je njun burger nekaj, kar bi moral vsak ljubitelj burgerjev preizkusiti!

Ja, Tabay Brothers burger je tako postal meni #topshit burger v Ljubljani! Glede na število burgerjev, ki sem jih že preizkusil, me je dejansko “sezul”!

tabay_brothers_burger