Stavba POP Tvja na Kranjčevi ima novo restravracijo / Majmun je pred parimi dnevi odprl svoja vrata in ko sem ugotovil, da imajo poleg ostalih mesnih jedi tudi burgerje, je bil obisk obvezen. Lokacija je sicer malce nefrekventna, vendar je Fedr (lastnik lokala) verjetno preveril, koliko ljudi je zaposlenih v hiši in se jih prehranjuje v lokalu.
V četrtek, ko sem se odpravil tja, je bila restavracija na pol prazna. Vendar je ambient precej prijeten, proti tistemu, ki je bil prej na tej lokaciji. Tudi meniji in vse ostalo pašejo v kontekst. Kot vedno, sem izbral osnovni burger / v tem primeru Normal burger, ki stane 5,90 EUR.
- Kam na najboljši hamburger v Ljubljani?
- Dishi Burger in 7 Burger Kamnik
- Pivnica Union in njihov hamburger (pleskavica)
- Aperitivo As – As burger
- TaBar – TaBurger
- Izložba burger
- Sorbara Steakhouse burger
- Kavarna Tiskarna – Tiskarna burger
- Repete burger – #topshit burger
- Tokyo Piknik – Gourmet burger
- Katrca Beer burger
- Lečnik burger / eko Burger&Beer / Ravne na Koroškem
- Spirit Bar & Kitchen in njihov XL Burger
- Makalonca Bar&Burger / Petrusov burger
- Restavracija Kralj Žara / Holly Cow Burger
- Dežela okusov / deželni burger z domačim krompirčkom
- Lars&Sven Burgers / Lars burger
- Rock & Brgr / Rock Brgr classic
- Old Wild West / Cow Burger / Trst Miramare
- Tabay Brothers / burger American classic star
Kumarice, ketchup, majoneza / so sestavine tega burgerja, kar me je precej presenetilo, saj tega že dolgo nisem več navajen v burgerjih, ki jih jem po Ljubljani in okolici. Kot vedno, sem naročil medium rare pečeno meso in ko sem dobil burger in krompirček na mizo sem najprej pregledal vse skupaj.
Jeap. Meso je bilo medium rare, vendar je bila bombetka spodaj zažgana / kar preprosto pomeni, da bom dobil zažgan okus ob ugrizu, ki bo pokvaril vse ostalo. Prvi ugriz je potrdil mojo slutnjo. Meso je bilo preveč pusto (suho), predvsem pa je še mešanica ketchupa in majoneze ubila ves okus mesa.
Škoda, da se niso odločili za kakšno svojo omako, ki bi delovala veliko boljše. Predvsem pa domača omaka ne bi tekla iz burgerja, kot sta tekla ketchup in majoneza. No, na koncu, ko sta skoraj do konca “odtekla” je bil okus povsem drugačen / predvsem ni bil sladek burger.
Vendar, kot sem že na začetku zapisal, ketchup in majoneza sta zapisana v samem meniju in lahko še tako pametujem, je dejstvo, da to uporabljajo pri pripravi burgerja. Več pazljivosti pri segrevanju bombetke in predvsem večjo sočnost mesa pa bi vseeno pričakoval.
Glede na to, da imajo v ponudbi tudi rebrca, se bom v bližnji prihodnosti vrnil tja in stestiral še to.