Slovenci slovimo kot nestrpen narod. Nestrpen do drugih. Pa vendar se na podlagi zmagovalcev v resničnostnih šovih, s tem ne morem strinjati. Slovenci imamo radi drugačnost očitno in smo pripravljeni plačati 1,99 eura za oddan glas za tekmovalca, ki sploh ni naše gore list.

Ne, mene ne moti, da Slovenci po svoji volji oddajo svoj glas za tekmovalce v resničnostnih šovih. Niti me ne moti, da dajo 1,99 eura za to, ker vzpodbujajo nekoga. Mogoče bi bil vseeno malce bolj vesel, če bi ta denar namenili za botrstvo, ali pa za tiste, ki res nimajo ničesar. Ali pa če bi organizatorji resničnostnih šovov dali del tega denarja, ki ga prejmejo od glasovanja, v dobrodelne namene! Vendar se te stvari ne bodo spremenile, saj je takšen biznis model. Veliko glasovanj, veliko glasov, veliko denarja v malho.

Zakaj torej Slovenci glasujejo za “tujce” v resničnostnih šovih? Pojma nimam. Verjetno bi se s tem fenomenom moral ukvarjati kakšen študent za diplomsko nalogo. Mogoče gre za fovšijo, ki je prisotna med Slovenci. Mogoče gre za to, da imamo kljub vsemu radi tujce, ki pridejo v Slovenijo. Mogoče pa imajo zmagovalci resničnostnih šovov več simpatij pri Slovencih?

Kdo bi vedel in razumel. Ampak očitno smo Slovenci pripravljeni plačati skoraj dva eura za oddan glas in se pri tem pozabimo na nestrpnost in vse ostalo. Ali pa je zgolj drugačna ciljna publika, ki gleda resničnostne šove in med njimi ni nestrpnežev.

Danes še finale Slovenija ima talent, pa je potem konec resničnostnih šovov za nekaj časa. Vsaj upam, kljub temu, da nisem ciljna publika in da namesto za glasovanje za katerega od tekmovalcev, rajši pošljem SMS VAL5 na 1919 za Botrstvo.